fbpx

9 Media Sosial Pemasaran Trend Yang Bisa Membuat atau Memecahkan Perniagaan Anda pada tahun 2017

media Sosial adalah selalu berubah-ubah, jadi apa selanjutnya?

Itulah soalan aku telah diminta dalam sebuah wawancara baru-baru ini. Ini semacam pertanyaan boleh benar-benar mudah karena ada begitu banyak yang mudah calon – IoT, MENGEJAR, dan hanya kira-kira apa-apa kaitan dengan Facebook.

Tetapi jika anda tidak mahu bergantung pada klise sosial masa depan teknologi, ia boleh menjadi satu cabaran untuk mengambil apa yang akan peduli dan mengapa. Saya rasa ini adalah pos di suatu tempat di dalam tengah-tengah dan saya harap dapat membantu anda berpikir tentang di mana bahan memecah dari berkilat media sosial objek.

Yang paling penting hal tentang pemasaran media sosial tidak selalu tech. Ia adalah orang-orang.

banyak apa yang menarik pemasaran’ perhatian media sosial adalah teknologi: aplikasi baru, rangkaian dan terkini ciri-ciri pada platform utama. Tetapi perkara yang paling penting tentang pemasaran media sosial tidak selalu teknologi. Ia adalah orang-orang dan bagaimana mereka menggunakan teknologi yang membuat, menerbitkan, berkongsi, berinteraksi dan menjalankan.

media Sosial adalah dinamik pengguna tingkah laku yang memandu baru sosial pembangunan teknologi dan pada masa yang sama, teknologi baru yang mempengaruhi pengguna tingkah laku. Ia adalah penting untuk jenama melihat apa yang akan datang dalam media sosial untuk memahami ini dinamik di antara mereka sendiri pelanggan dan masyarakat yang lebih luas.

Dengan itu dinamik kitaran orang-orang dan teknologi dalam pikiran, di sini adalah beberapa arah untuk media sosial evolusi saya rasa yang memberi perhatian kepada:


1. Yang Facebook Internet

Facebook adalah mendominasi media sosial penggunaan, video dan iklan. dan aku tidak melihat yang berubah dalam waktu yang lama. Bersama-sama dengan profil pesanan dan ramalan itu Instagram tidak lama lagi akan menjadi kedua terbesar di jaringan sosial, banyak Facebook pengguna tidak benar-benar perlu untuk pergi, apakah mereka? Fikir tentang itu pelanggan harapan ketika membangunkan anda Facebook strategi pemasaran dan berapa banyak anda boleh capai dengan pelanggan pertunangan sebelum mereka pernah berpikir mengunjungi anda membosankan korporat web.


2. Tertumpu Sosial

gabungan akan membuat inovasi yang akan mendapat manfaat pemasaran dalam beberapa cara yang menarik, terutama jika profesional profil sosial menjadi mudah dan bersepadu dalam Microsoft 365 aplikasi. Ada lebih penumpuan untuk datang dan tekaan adalah panas seperti yang ada Facebook, Google atau Apple akan membeli Twitter atau jika Twitter akan pergi cara Friendster dan MySpace.

Bayangkan apa ia boleh bermaksud untuk kandungan anda co-penciptaan dan pengaruh usaha pemasaran dengan integrasi LinkedIn rangkaian untuk Pejabat 365. Perlukan seorang yang pakar memetik untuk blog posting, e-buku atau artikel? Klik kanan.


3. Panas Video

video masa Sebenar adalah pukulan panas di blok sekarang dengan Selamat, Facebook Hidup dan Periskop memimpin jalan ke arah sosial interaksi dengan pelanggan dalam cara yang banyak jenama belum menjelajahi sebelumnya. Facebook sendiri Nicola Mendelsohn kata dalam lima tahun, Facebook akan “mungkin” menjadi “video”.

Seperti TV live, hidup video hadiah jenama beberapa peluang untuk hal-hal untuk pergi berbeza daripada yang dirancang, seperti Mark Zuckerberg akan komedi Q/dengan Jerry i love lucy di Facebook hidup yang telah mencapai lebih 9 juta pandangan. Di sisi lain, yang tidak akan perdagangan beberapa aneh untuk sampai ke dan pendedahan (159m pandangan) yang Chewbacca Ibu acara?

Jika video masa nyata tidak berada dalam zon selesa anda, mencari seseorang yang selesa dengan jenis yang pendedahan dan media penciptaan. Kemudian melatih mereka untuk menjadi sosial anda juara.


4. Membayar untuk Bermain Sosial

Sosial Pengiklanan akan terus meningkat dengan lebih banyak pilihan untuk pengiklan. Pengiklanan media sosial adalah unjuran untuk menghasilkan $11 bilion pada tahun 2017, dari hanya $6.1 bilion pada tahun 2013. Rangkaian lebih sosial dan aplikasi akan mengembangkan mereka pengiklanan penawaran, hanya melihat Keluarga sekarang memasukkan iklan di antara pengguna’ “Cerita” dan Selamat rakan-Rakan, akses API yang akan memberikan akses untuk mewujudkan adat membeli dan alat pengurusan.

tiada mendapatkan sekitar keperluan untuk dibayar penguatan dengan kandungan pada jaringan sosial. Lebih penting lagi, dengan Facebook terus usaha di meletakkan fokus pada individu lebih jenama, syarikat-syarikat perlu berpikir tentang kolektif sosial kebijaksanaan mereka pekerja dan masyarakat untuk pengedaran vs. hanya penerbitan di jenama sosial home base.


5. Gelap Sosial

Dengan 84% sosial global saham gelap untuk analisis media sosial, ada yang semakin penting, tetapi jenama dicabar untuk mengukur keberkesanannya dalam cara yang senada dengan media sosial yang lain ukuran. Tidak ada kekurangan cadangan di bagaimana untuk mengukur gelap sosial, tetapi kita semua perlu lebih konkrit arah ini dan kerjasama antara aplikasi, rangkaian dan platform untuk membuat ia bermakna.

6. Chat sosial Bot

Lagi, Facebook telah membuka pintu bagi jenis baru pertunangan dan dengan pelanggan harapan masa sebenar pertunangan, bot mungkin dapat memenuhi asas layanan pelanggan dan keperluan maklumat untuk jenama. Akan bot menjadi perkhidmatan atau komunikasi penyelesaian untuk merekmu? Mungkin.

Sekurang-kurangnya, jenama akan perlu untuk melabur dalam lebih interaktif pengalaman sosial untuk masyarakat mereka dan apa yang lebih baik apa itu dari sebuah jaringan syaraf dan beberapa AI?

7. Bergerak Pertama

Bergerak lalu lintas kini melebihi desktop lalu lintas dan 2 miliar pengguna di seluruh dunia diharapkan untuk memiliki pintar dalam 2016. Tak ada yang baru mengenai pentingnya bergerak keramahan atau mempunyai aplikasi, tapi kos mengabaikan bergerak media sosial pengalaman untuk jenama menyeret kaki mereka akan meningkat secara dramatis. Sekurang-kurangnya, pastikan Google pikir anda laman web adalah mobile ramah dan mungkin, kebanyakan pelanggan anda akan juga.


8. Media sosial Otomatisasi

“Martech Kejutan” meliputi untuk media sosial sebagai jenama melihat fleksibel dan skala. Menggunakan media sosial otomatisasi alat dan ciri-ciri platform akan tumbuh untuk membantu jenama dengan gali, menyampaikan kandungan untuk pelanggan yang tepat pada waktu yang tepat dan pertunangan – semua bersepadu dengan pemasaran dashboard untuk akhir ke akhir laporan kesan media sosial telah seluruh perjalanan pelanggan. Hanya tidak berpikir ini sejenis penyelesaian adalah “pasang dan bermain”. Seperti CRM, analitik dan pemasaran peralatan, anda akan memerlukan manusia kepakaran dan strategi untuk membuat sebagian besar dari anda otomatisasi perangkat pelaburan.


9. Kandungan sosial Penyertaan

Orang yang kuasa dan bermotivasi lebih daripada yang pernah co-buat sosial kandungan dengan jenama. Jika jenama membuat yang mungkin, aku pikir pengguna akan sangat tertarik dalam bekerjasama dengan syarikat-syarikat dalam cara yang melayani kepentingan bersama.

Dalam cara, ini jenis pengguna dan jenama kerjasama adalah mengetik ke seluruh user-generated kandungan fenomena. Ada begitu banyak cara untuk melakukan itu, terutama karena alat-alat mudah alih membolehkan orang untuk menyertai pada setiap kali dengan tanda pada topik yang mereka minati. Kandungan yang boleh menjadi satu hasil jenis ini penyertaan, sama ada ia adalah video, gambar atau bahkan teks.

Mengaktifkan orang bersemangat dalam sosial persekitaran rangkaian di mana mereka dapat bersama-membuat dan mengambil bahagian yang menarik adalah peluang untuk skala sampai, kandungan kuantiti dan berhubungan dengan pengaruh sosial.

di Sini adalah perkara: kadang-Kadang media sosial pemasaran sering seolah-olah ditakdirkan untuk menjadi apa-apa lebih daripada yang lain pengiklanan channel, dengan tiruan otomatisasi skim untuk jenama untuk skala ilusi pelanggan pertunangan.

Sementara itu tampaknya sedikit sinis, aku juga berpikir kuasa kolektif individu pada jaringan sosial tidak pernah lebih besar – untuk kandungan, pertunangan dan pengaruh. Ketika tanda dan pemasaran boleh berkahwin dengan kebijaksanaan dan tindakan orang ramai dengan teknologi yang benar-benar menyelesaikan masalah yang sebenar, saya pikir itu masa depan media sosial yang lebih cerah daripada yang pernah.

versi siaran ini asalnya diterbitkan pada LinkedIn.

This content was originally published here.

Translate »