fbpx

Selamat datang ke depan era media sosial pemasaran – Pemasaran Tanah

Di tahun ini F8 Pembangun Persidangan, Facebook Mark Zuckerberg yang berdiri di panggung dan mengumumkan, “masa depan adalah swasta.” Itu adalah pernyataan yang berani datang dari seseorang yang telah menghabiskan delapan belas bulan lalu menangani badai kritikan terhadap menyalahgunakan data pelanggan dan maklumat. Masih, niat – itu Facebook beralih fokus untuk swasta, pesanan platform – letakkan perhatian pada isu penting media sosial pemasaran menghadapi: media sosial lanskap berubah secara mendadak dan pemasaran perlu menyesuaikan diri untuk bersaing dengan berkembang platform iklan.

Perubahan tidak datang hanya untuk Facebook. Secara keseluruhan media sosial menggunakan muncul untuk menjadi mendatar. Penawaran strategi sedang menyusun untuk memenuhi baru sistem automatik. Dan perdagangan sosial adalah bergerak ke tahap yang baru, dengan platform bangunan baru pada platform membeli keupayaan sementara merek dan pengaruh bentuk yang lebih ketat bon.

Ia adalah satu dunia baru untuk media sosial pemasaran, dan menjaga dengan

kadar perubahan boleh melelahkan. Seperti yang anda media sosial pemasaran
sumber, kami ingin menawarkan lebih banyak daripada hanya melaporkan pada hari-hari
perubahan. Itulah sebabnya kami memperkenalkan siri ini yang dikhaskan untuk era baru
sosial. Dalam beberapa minggu mendatang kita akan melakukan yang terbaik untuk menyediakan satu hala tuju
macam — seperti jalan yang sedang dibangun.

di Mana pemasaran patut dalam “digital ruang tamu”

lebih dari satu kesempatan, Mark Zuckerberg berkata,
Facebook itu tujuannya adalah untuk menjadi kurang makanan sosial dan lebih “digital
ruang tamu” di mana pengguna berkumpul di saluran swasta. Tapi, dalam segi sosial

ROY, privasi tidak semestinya perkataan pemasaran harus fokus atas.

“rasanya seperti kita tepi ke era yang berbeda, tapi aku tidak yakin yang itu terikat untuk privasi sekeping,” kata Aimclear VP Pemasaran Strategi Susan Wenograd, “Sementara itu pasti menukar hal-hal, aku yakin ada yang benar-benar terpisah kesan kami berada perasaan dari platform ini matang, pertandingan menjadi lebih curam, dan permintaan pengguna untuk kreatif yang mereka boleh berhubungan dengan.”

Wenograd berkata ini adalah dunia yang berbeda dibandingkan untuk beberapa tahun
lalu ketika pengiklan bisa berjalan dengan setengah-bakar kreatif tahu dan masih

menghasilkan hasil.

“Itu tidak bekerja seperti itu lagi, anda harus memiliki cukup berpakaian besi arah pemasaran untuk mendapatkan traksi dengan cepat jadi kau jangan membakar melalui semua uang anda,” kata Wenograd, “Banyak jenama masukkan dibayar sosial tanpa satu dan mendapatkan kecewa ketika mereka tidak mendapatkan segera kembali, karena mereka tidak tahu bagaimana kompetitif ia benar-benar adalah berbanding beberapa tahun yang lalu.”

Semasa dia persembahan pada sosial pengoptimuman iklan di SMX Maju bulan ini, Wenograd berulang ini sama sentimen — itu, di dalam banjir iklan pasaran, yang paling berjaya jenama akan menjadi orang-orang yang dapat menyatukan teguh dibayar strategi dan mengutamakan tinggi kualiti kreatif.

“agensi-Agensi yang tidak bisa menyusun strategi mereka jalan keluar dari kantong kertas akan gagal, mereka harus telah lama lalu,” Wenograd memberitahu penonton.

Puncak sosial: Mencari di luar Facebook

memuncak pertandingan untuk iklan inventori, seperti yang disebut oleh Wenograd, ditambah pula dengan perataan media sosial penggunaan cara pengiklan tidak mungkin untuk melihat hasil yang mereka dapat menghasilkan suatu masa dahulu.

Beberapa laporan pelacakan sosial sepanjang tahun yang lalu menunjukkan pertumbuhan lakukan adalah perlahan:

Jadi, apa artinya ini bagi pemasaran? Dalam masa terdekat, terdapat tidak perlu untuk drastik perubahan strategi. Tapi, pengiklan perlu mempertimbangkan jangka panjang implikasi: yang mencari dan menghubungkan dengan penonton mereka akan melibatkan melampaui mereka saluran biasa.

Sementara Facebook penggunaan menyusut, Instagram dan YouTube kedua-dua berpengalaman mengangkat dalam penggunaan harian, menurut Mary Meeker laporan. Selamat laporan ia mencapai 75% 13 untuk 34-year-olds di AMERIKA

LinkedIn juga fokus pada platform iklan. Tahun ini, syarikat Manajer Kampanye menjalani utama mereka semula untuk menyampaikan objektif-berdasarkan kerja yang dibina untuk pengiklan urusan volume tinggi kempen. Quora juga ingin mendorong lebih hasil iklan, baru-baru ini memperkenalkan mencari-seperti kata kunci sasaran, Pandangan Lelongan dan target ulang keupayaan untuk jenama pada platform.

Dan kemudian ada Nama, rangkaian sosial yang telah lama dielakkan dengan pengiklan kerana “wild west” reputasi. Tetapi pada bulan Maret tahun ini, Nama itu yang keenam paling mengunjungi web di AS menurut Alexa. Tahun lalu, syarikat pulih keseluruhan web untuk menjadi lebih menarik untuk tanda dan semakin rolled keluar iklan baru produk.

Pesanan adalah medium baru

shift untuk pesanan platform cara pemasaran akan mempunyai

untuk memberi lebih banyak perhatian untuk iklan peluang pada aplikasi seperti Rasul, dan frasa
Selamat.

“Dengan kebangkitan pesanan lebih kemaluan media sosial, jenama harus berpikir tentang bagaimana untuk memandu terus, satu-ke-satu hubungan dengan pelanggan melalui saluran yang akan memungkinkan mereka untuk menjaga menghubungkan dengan persetujuan mereka pelanggan,” kata Conversocial Pendiri dan CEO Joshua Mac.

Mac nota bagaimana, tidak terlalu lama yang lalu, jenama terfokus pada
bangunan bergerak aplikasi untuk membolehkan sambungan langsung dengan mereka pelanggan.
Syarikat yang menghabiskan jutaan dolar pada aplikasi bergerak inisiatif hanya untuk mencari
pelanggan yang tidak berminat untuk memuat turun atau menggunakan aplikasi.

“Dengan pesanan, jenama boleh menyampaikan interaktif
fungsi untuk setiap pelanggan tunggal tanpa perlu untuk turun apa-apa,”

kata Mac.

Facebook melakukan semua ia bisa untuk membantu pengiklan di kawasan ini dengan pelan untuk mengintegrasikan Mel, Instagram dan Messenger. Aplikasi akan kekal sebagai berdiri sendiri rangkaian, tetapi akan dibina di bersatu mendasari pesan infrastruktur dengan operasi yang membolehkan pengguna untuk mengirim dan menerima mesej antara platform.

“Pesanan saluran memberi anda satu cara untuk proaktif pasaran
pengguna itu telah memilih-dalam pada platform yang Rasul, Mel, dan lain-lain. –

dan ia membantu syarikat mengekalkan pelanggan hayat,” kata Mac.

Sosial dagang semakin lebih traksi

Jika pesanan baru sederhana, perdagangan sosial adalah bintang pelarian daripada ia semua. Platform sosial adalah bangunan baru e-ciri-dagang, bertujuan untuk menjaga pengguna di aplikasi sepanjang perjalanan pelanggan dari penemuan produk untuk membeli.

“2019 bisa, dalam banyak hal, menjadi tahun kejayaan untuk perdagangan sosial, ketika kita akhirnya mulai untuk melihat ia datang ke potensi secara penuh,” kata Nyha Shree, COO di Jumper.ai, “Ketika platform orang-ciri-ciri akan menawarkan meningkatkan penemuan dan kurang geseran, jenama perlu pada masa yang sama rasa pengalaman pelanggan. Ini akan menentukan bagaimana mereka sosial dagang strategi menukar penemuan ke dalam pembelian dan dibeli ke kesetiaan.”

Dan itu bukan hanya tentang penemuan produk dan membeli keupayaan. Shree cepat untuk menunjukkan perlu untuk pengiklan untuk membezakan mereka jenama dengan penawaran unik pelanggan pengalaman melalui saluran sosial.

“Jenama seperti Disney dan Benang [e-dagang fesyen syarikat]

sudah perintis ini dengan menggunakan perbualan chatbots dalam
checkout proses, meniru seorang rekan penjualan dan membantu untuk mengekalkan jenama

personaliti,” kata Shree.

Facebook ke dalam pada platform membeli telah terhad ke Pasar, tetapi Instagram membuat kemajuan dengan yang baru Checkout ciri yang menawarkan dalam aplikasi membeli keupayaan. Platform pertama rolled keluar untuk terhad kumpulan jenama, dan telah berkembang Checkout untuk beberapa pengaruh pada aplikasi yang bekerja dengan jenama.

Tidur baru-baru ini dilancarkan dalam aplikasi kedai untuk lima Akaun Rasmi, termasuk Kyle Jenner Kylie Kosmetik akaun dan Kim Kardashian Barat KKW Kecantikan akaun.

Ketawa juga bertujuan untuk posisi dirinya sebagai perdagangan sosial pemimpin. Sebelum pergi awam tahun ini, syarikat diambil Walmart CTO untuk menjadi kepala kejuruteraan, dan telah secara beransur-ansur rolling keluar e-dagang inisiatif.

Mesin belajar berkuasa kempen pengoptimuman

perubahan Besar adalah mengambil tempat di mikro-tahap kempen pengurusan juga, dengan kempen baru proses pengurusan dan pilihan yang lebih luas sosial iklan format — terutama di sekitar Cerita iklan di Facebook.

tahun Ini, Facebook mengumumkan ia beralih pengiklan untuk kempen bajet pengoptimuman proses yang menghilangkan kemampuan untuk mengendalikan belanjawan di set iklan tahap. (Bermula pada bulan September, Facebook akan berhijrah baru dan ada iklan kempen untuk automatik kempen alokasi anggaran sistem hi-fi kempen bajet seluruh pengiklan set iklan.)

“Pada mulanya, saya senang mendengarnya, tapi aku kurang senang sekarang

aku pernah melihatnya secara langsung,” kata Wenograd, “aku mendapati ia sering tidak
merancang untuk tertinggi-pelaku, memaksa kami untuk buat satu iklan-set kempen
set up.”

Wenograd berkata beliau telah melihat e-dagang pelanggan keadaan
di mana Facebook automatik bajet pengoptimuman ciri memberikan menghabiskan untuk itu
terendah-kos setiap pembelian, tapi bukan yang terbaik PER. Dia percaya platform
cara untuk pergi sebelum dia akan mengesyorkan seperti yang lalai untuk pengiklan.

“aku benar-benar merasa mereka harus telah meninggalkan itu pilihan anda bisa
digunakan atau tidak – aku tidak melihat ini sebagai satu manfaat untuk pengiklan cara ia kini

melakukan,” kata Wenograd.

Wenograd pasukan besar mukmin yang pengiklan harus mempertimbangkan untuk seluruh pelanggan perjalanan apabila menentukan penawaran sebuah model – usaha yang mengambil banyak waktu dan banyak data untuk menguraikan.

“Kami tak punya data seperti yang kita lakukan di dibayar mencari untuk membuat semata-mata perlawanan keputusan berdasarkan,” kata Wenograd tentang dibayar sosial strategi, “Ada algoritma keputusan yang terjadi di balik tirai itu mempengaruhi apa yang kita menunjukkan, dan penawaran memainkan bagian dalam itu. Sering kita tidak akan tahu apa yang sebahagian sehingga kita mencoba sesuatu yang lain daripada auto-tawaran, dan keputusan yang berbeza.”

Wenograd berkata pemasaran dalam baru tumbuh peringkat reevaluating bagaimana mereka membuat penawaran keputusan dibandingkan dengan apa yang mereka lakukan di masa lalu.

“platform hanya fokus pada sepotong pie, jadi apa
sepertinya logis untuk tawaran untuk hasil yang anda inginkan di 24-jam mungkin berbeza

dari apa yang anda akan mengucapkan jika anda akan untuk jangka panjang kesedaran jenama,” kata Wenograd.

Melabur dalam keputusan jangka panjang

Apa ini iklan platform modifikasi bermaksud untuk media sosial pemasaran dalam segi ROY? Jenama akan dipaksa untuk mengambil pandangan yang lebih menyeluruh daripada mereka sosial iklan strategi sekarang yang dibayar sosial telah dipindahkan jauh di luar satu-off kempen janji itu keputusan jangka pendek.

Sebagai Wenograd membuat jelas dari SMX Maju peringkat, jika jenama ingin hidup di dalam era baru ini sosial iklan, mereka akan mempunyai untuk mengenali penukaran seperti hanya satu bagian dari teka-teki dan, bukan, ambil gambar besar-lihat dengan bangunan yang layak penonton melalui menyeberang saluran data dan tinggi-kualiti kandungan.

Tentang Pengarang

This content was originally published here.

Translate »