fbpx

Keadaan Sosial 2018 Laporan [Baru Media Sosial Pemasaran Data]

Apa yang di toko untuk media sosial industri pada tahun 2018?

cara pengguna menggunakan saluran media sosial adalah sentiasa berubah-ubah dan sebagai pemasaran dan usahawan, kami perlu menyesuaikan diri untuk perubahan ini.

yang lebih baik Untuk memahami perubahan ini, ditambah apa yang ada di depan bagi 2018 dan di luar kami bekerjasama dengan Media Sosial Minggu untuk mengumpulkan data dari lebih 1,700 pemasaran dan membuat Keadaan Media Sosial 2018 laporan. laporan menunjukkan kepada kita bagaimana pemasaran, dari perniagaan semua saiz, menghampiri pemasaran media sosial.

3 Kunci media sosial bawa pulang untuk panduan anda pemasaran dalam 2018

1. Ada peluang yang besar di ruang mesej (hanya 20 peratus daripada pemasaran telah digunakan aplikasi mesej untuk pemasaran)

Pesanan platform telah berkembang dengan kecepatan lebih dari beberapa tahun yang lalu. Dan sekarang ada banyak orang menggunakan atas empat pesanan sosial aplikasi (Mel, Rasul, Dicintai, dan Cupcake) daripada atas empat aplikasi media sosial (Facebook, Instagram, Twitter, dan LinkedIn)1Orang dalam Perniagaan, 2017.

Walaupun ini luar biasa pertumbuhan, kami Keadaan Sosial 2018 ukur mendapati bahawa hanya 20 peratus daripada perniagaan telah dilaburkan di pemasaran melalui platform rasul:

Setelah melihat apa-apa tinggi pengguna pertumbuhan untuk beberapa tahun yang lalu, syarikat-syarikat seperti Facebook akan mula fokus pada bagaimana mereka boleh mendapatkan wang chat aplikasi yang akan membuka iklan baru peluang untuk pemasaran.

sekarang, pemasaran masih muncul untuk melabur lebih banyak waktu dan sumber ke media sosial seperti Facebook dan Twitter, tetapi sebagai organik sampai terus menurun (lebih lanjut tentang ini di bawah), kita akan melihat lebih banyak pemasaran bereksperimen dengan aplikasi mesej sebagai cara untuk berhubungan dengan mereka penonton.

2. Syarikat yang melabur dalam media sosial iklan lebih dari dua kali lebih mungkin untuk mengatakan pemasaran media sosial adalah “sangat berkesan” untuk bisnis

Apabila kami meminta responden bagaimana berkesan media sosial pemasaran telah untuk perniagaan mereka 45 persen berkata “agak berkesan” dan satu lagi 29 peratus percaya bahwa media sosial pemasaran telah “sangat berkesan”.

Bagaimanapun, ketika kami berpisah ini keputusan berdasarkan ada atau tidak responden telah dilaburkan di iklan, kami mendapati bahawa perniagaan yang telah berinvestasi dalam media sosial iklan lebih dari dua kali lebih mungkin untuk melaporkan bahwa media sosial pemasaran adalah “sangat berkesan”.

Sedangkan perniagaan yang belum melabur dalam iklan lebih dari dua kali lebih mungkin untuk melaporkan bahawa keberkesanannya media sosial pemasaran untuk perniagaan mereka adalah “pasti” atau “sangat berkesan”.

3. Pertunangan #1 cara untuk mengukur ROY dari media sosial pengiklanan

Apabila kami meminta responden bagaimana mereka mengukur ROY media sosial mereka pengiklanan kempen, 42 peratus berkata pertunangan, diikuti oleh membawa (17 peratus) dan jualan (15 persen):

Ketika kita masuk ke bawah data dengan saiz perniagaan, pertunangan masih #1 cara yang kecil dan besar perniagaan mengukur ROY dari pengiklanan media sosial:

Keadaan Sosial 2018: laporan penuh

Tentang Kerajaan Media Sosial selidik dan data

Untuk laporan ini, kita ditinjau lebih 1,700 pemasaran (1,796 untuk menjadi tepat) dari perniagaan semua saiz. Kau boleh lihat dengan lebih terperinci pecahan pada data di bawah ini pos.

Bagaimana pemasaran menggunakan media sosial: 7 pandangan anda perlu tahu

1. Facebook masih platform utama untuk pemasaran (96 persen dari perniagaan menggunakan Facebook)

Facebook adalah platform utama untuk pemasaran dengan 96 persen mengatakan mereka perniagaan adalah aktif menggunakannya. Twitter dekat di belakang dengan 89 persen responden mengatakan mereka menggunakan platform untuk perniagaan mereka.

2. Facebook organik sampai terus menurun (hanya 21 persen responden belum melihat penurunan dalam 12 bulan yang lalu)

Facebook sentiasa tweaker yang Feed Berita algoritma dan ia kelihatan bahawa organik sampai sekali lagi menurun selama 12 bulan yang lalu dengan 21 persen dari orang-orang “setuju” atau “sangat tidak setuju” dengan yang di bawah kenyataan

3. Video adalah keutamaan untuk 2018 (85 persen dari perniagaan ingin membuat lebih banyak kandungan video)

Video telah berkembang pesat di saluran sosial untuk beberapa tahun yang lalu dan 85 persen dari perniagaan berminat untuk membuat video lebih dalam 2018:

Apabila kita bertanya apa yang sedang memegang perniagaan kembali dari mewujudkan lebih kandungan video kekurangan waktu dan bajet dua penghalang utama:

4. Facebook adalah mendominasi dibayar ruang iklan (94 persen dari pemasaran telah digunakan Facebook Iklan)

Facebook adalah yang paling popular di platform untuk iklan dibayar (94 persen), diikuti oleh Instagram (44 peratus), dengan LinkedIn dan Twitter terikat di tempat ketiga (26 peratus):

Melihat ke depan, 67 peratus daripada perniagaan sedang mencari untuk meningkatkan media sosial mereka anggaran iklan di 2018:

5. Gambar yang paling bersama jenis kandungan (95 persen dari perniagaan mengirim gambar ke saluran sosial)

Ninty-lima persen responden kata mereka perniagaan pos gambar, dengan link (85 persen) menjadi kedua yang paling bersama kandungan jenis:

6. Kebangkitan cerita (68 persen dari pemasaran berencana membuat yang lebih cerita pada tahun 2018)

Lagi untuk ini, 68 persen responden rencana untuk membuat lebih banyak cerita kandungan pada tahun 2018:

7. Hidup video belum ditangkap atas (hanya 31 peratus daripada pemasaran telah disiarkan secara langsung video)

terakhir kami Keadaan Sosial laporan, 26 peratus daripada pemasaran mengatakan mereka telah dicipta hidup video kandungan. Pada tahun 2017, 31 peratus daripada pemasaran mengatakan mereka telah disiarkan secara langsung kandungan—hanya 5 peratus meningkatkan:

Bagi orang-orang yang telah membuat video live, Facebook adalah nomor satu platform pilihan, di hadapan Instagram dan Periskop (Twitter):

Hidup video boleh masih ada peluang besar di 2018, walaupun. Facebook Kepala Feed Berita, Adam Mosseri, baru-baru ini mendedahkan bahawa hidup video rata-rata mendapatkan enam kali lebih banyak interaksi seperti biasa video. Ini bisa menjadi sangat berharga bagi pemilik Halaman sebagai Facebook adalah membuat perubahan untuk mereka Feed Berita algoritma untuk memberi orang-orang lebih banyak peluang untuk berinteraksi dengan orang-orang yang mereka sayangi.

Semak penuh Keadaan Sosial 2018 laporan di bawah

data: Yang mengambil bahagian dalam ukur?

Untuk laporan ini, kita ditinjau lebih 1,700 pemasaran dari perniagaan semua saiz. Kebanyakan responden kerja di syarikat-syarikat yang fokus pada kedua-dua B2B dan B2C pelanggan (43 peratus), sementara 33 peratus bekerja di semata-mata B2B syarikat dan 25 peratus di B2C syarikat. 49 persen dari responden kami bekerja di perniagaan dengan 1 hingga 10 pekerja. Di ujung lain dari skala, 7 persen responden kerja di syarikat-syarikat dengan lebih 200 pekerja.

Syarikat saiz

Hanya di bawah setengah (49 persen) dari orang-orang yang mengambil kami ukur kerja di syarikat-syarikat dengan kurang dari 10 penuh-waktu kakitangan. Selanjutnya 21 persen kerja di syarikat-syarikat dengan antara 11-50 penuh-waktu ahli pasukan. Berikut adalah penuh pecahan:

 • 49 persen: Kurang dari 10 orang-orang
 • 13 persen: 11-25 orang
 • 8 persen: 26-50 orang
 • 8 persen: 1,001+ orang
 • 7 persen: 51-100 orang
 • 6 persen: 101-200 orang
 • 5 peratus: 201-500 orang
 • 4 peratus: 501-1,000 orang

Pemasaran pasukan saiz

kebanyakan responden dalam kajian kami bekerjasama dengan sejumlah kecil rakan-rakan dalam pemasaran mereka pasukan atau bertindak sebagai satu-satunya pemasaran di syarikat mereka:

 • 41 persen responden hanya pemasaran di syarikat mereka
 • 38 persen dari orang-orang bekerja di pemasaran pasukan antara 2-5 rakan-rakan
 • 11 persen dari orang-orang bekerja di pemasaran pasukan yang lebih besar daripada 11 orang
 • 9 persen dari orang-orang bekerja di pemasaran pasukan antara 6-10

Industri pecahan

dua Puluh tiga persen dari orang-orang yang mengambil ukur bekerja di organisasi dalam pemasaran, PR, dan ruang iklan. Industri lain termasuk: Media dan Penerbitan (11 persen); Bukan Keuntungan (10 peratus); Pendidikan (8 persen); Produk Pengguna (8 persen); IA & (6 persen); Lunak (5 peratus); E-dagang (3 peratus); Perubatan & Kesihatan (3 peratus); Kewangan (3 peratus); Perjalanan & Pelancongan (2 persen); Perkhidmatan Kewangan (2 persen); Kerajaan (2 persen); Law & Perkhidmatan undang-undang (1%); Lain (15 persen).

Lebih untuk anda

terima Kasih begitu banyak untuk memeriksa keluar Negeri kami Sosial 2018 laporan. Kami harap anda menikmati data dan menemukan beberapa berguna bawa pulang untuk perniagaan anda.

This content was originally published here.

Translate »