fbpx

8 Media Sosial Statistik Pemasaran Anda Seharusnya tidak Mengabaikan | Media Sosial Hari Ini

Apabila ia datang ke media sosial pemasaran, ada banyak informasi yang keliru, dan satu ton harapan yang tidak realistis ditetapkan sebagai hasilnya. Untungnya, pemasaran diberkati dengan jumlah yang besar data dari media sosial aktiviti, jadi kita boleh tentu betul misnomers yang boleh membawa kepada kecewa bos dan marah pelanggan.

Sebuah studi baru-baru ini dijalankan oleh Bercambah Sosial ditinjau kedua-dua pemasaran dan pengguna, untuk membantu mengidentifikasi cabaran utama, dan menawarkan pada pandangan apa yang pengguna mengharapkan apabila ia datang untuk pemasaran media sosial. Selepas semua, jika anda strategi tidak memenuhi keperluan mereka, ia akan jatuh rata.

di Sini delapan kunci statistik perhatian dari data, yang mungkin membantu memberitahu anda strategik pendekatan.

1. “47% media sosial pemasaran mengatakan yang membangun strategi yang menyokong perniagaan matlamat mereka atas tantangan”

Pertama, saya ingin berada langsung di pemerhatian pada titik ini. Jika kau tidak menyusun strategi terhadap apa yang paling penting untuk perniagaan anda, dan bekerja ke arah mencapai hasil itu, kau tidak pemasaran. Kau hanya “melakukan sesuatu”.

Terlalu banyak seolah-olah percaya itu setelah iPhone dan akses untuk Instagram cukup untuk membuat mereka pemasaran. Ia tidak.

langkah pertama dalam mendapatkan apa-benar perniagaan nilai dari media sosial pemasaran yang memahami persis apa yang ingin anda capai. Adakah anda ingin lebih banyak lalu lintas laman web? Apakah anda menolak untuk menjana petunjuk? Adalah keseluruhan kesedaran jenama penting untuk anda?

Semua ini adalah kritis soalan yang akan membantu anda memulai membangun strategi anda.

2. “71% media sosial pemasaran mengatakan bahwa mereka dapat memberikan pandangan pengguna dari media sosial saluran ke jabatan lain”

Semuanya pengguna lakukan di saluran media sosial mewujudkan data, dan data itu merupakan bahan bakar untuk hampir setiap aspek digital pemasaran.

Anda boleh menganalisis demografi senarai e-mel dengan berjalan melalui Facebook Penonton Pandangan yang lebih baik untuk memahami sebagian dari pengguna. Ingin melihat lebih lanjut pada rujukan lalu lintas mengunjungi laman web anda? Pasang sosial piksel dan kau akan mendapatkannya.

3. “77% pengguna mengatakan mereka lebih cenderung untuk membeli dari jenama mereka mengikuti di media sosial selama satu mereka tidak”

Sejak fajar media sosial, orang-orang telah statistik lebih mungkin untuk menghabiskan wang dengan jenama mereka mengikuti.

Sejarah, ini adalah kerana berikut jenama/s bermakna bahawa mereka akan melihat kandungan mereka, bagaimanapun dengan penurunan organik sampai, dan meningkatkan pertandingan dalam berita, iklan telah membuat berikut jenama sosial akaun kurang berkesan.

Tanpa mengira, jika anda bisa mendapatkan orang-orang untuk mengikuti anda akaun, mereka masih jauh lebih mungkin untuk membeli dari anda. Bukti sosial dan jenama pertalian masih penting.

4. “67% pengguna mengatakan bahawa mereka adalah lebih mungkin untuk meningkatkan mereka menghabiskan dengan jenama mereka mengikuti di media sosial”

Bukan hanya pengguna lebih cenderung untuk membeli dari jenama mereka ikut, mereka statistik menghabiskan lebih banyak juga.

pastikan untuk berkembang anda masyarakat dan memupuk mereka dengan itu. Dengan strategi yang betul, anda akan dapat untuk menukar beberapa orang-orang pengikut ke pembeli.

5. “50% pengguna ikut jenama sosial untuk belajar tentang produk baru atau perkhidmatan”

Anda sedang bercanda jika anda pikir orang-orang berhubungan dengan media sosial halaman untuk dijual untuk.

kunci nilai pemasaran media sosial adalah jenama penemuan, dan ia ternyata bahawa sebahagian yang baik-orang yang berhubungan dengan jenama untuk belajar lebih banyak tentang apa yang mereka tawarkan.

besar cadangan di sini adalah untuk memastikan bahawa anda media sosial strategi tampil secara keseluruhan nilai, dan jelas menunjukkan berapa perniagaan anda membuat kehidupan orang lebih mudah.

lebih banyak nilai-berdasarkan kandungan anda meletakkan keluar, lebih baik anda akan.

6. “45% pengguna lebih cenderung untuk penyelidikan produk atau perkhidmatan apabila jenama pekerja pos tentang itu produk atau perkhidmatan”

Pekerja advokasi adalah cara yang kuat untuk menguatkan jenama anda, terutama pada media sosial.

data menunjukkan bahwa konsumen akan menyelidiki sebuah produk yang lebih jika mereka melihat seorang pekerja berkata jenama memilih untuk berkongsi berkaitan kandungan.

Biasanya berbahasa, orang-orang tidak terlalu teruja untuk berkongsi “bekerja” kandungan pada mereka akaun sosial. Bagaimanapun, jika anda bisa mendapatkan tenaga kerja anda senang dan dalam langkah dengan anda mesej jenama, ada banyak peluang.

7. “40% dari media sosial pemasaran percaya swasta kumpulan masyarakat, seperti Facebook dan Kumpulan LinkedIn, akan menjadi lebih penting”

Mark Zuckerberg sendiri telah berkata bahawa masa depan media sosial – khusus Facebook – akan lebih pribadi.

Dengan ini, ia mungkin ide yang bagus untuk mula melihat ke dalam lebih eksklusif masyarakat di media sosial. Facebook mempunyai kelompok-kelompok yang sangat aktif, Rasul terus untuk mendapatkan penggunaan momentum, dan juga Kumpulan LinkedIn telah melihat penggunaan lebih akhir-akhir ini.

Ini shift di tingkah laku bisa berarti peluang untuk jenama anda.

8. “63% media sosial pemasaran percaya mendengar akan menjadi lebih penting atas tahun yang akan datang”

Apabila ia datang ke media sosial kandungan strategi, banyak jenama cepat untuk berpikir tentang apa yang ingin mereka “katakan” kepada orang – tetapi apa tentang apa yang orang-orang katakan tentang anda jenama?

mendengar Sosial adalah cara yang bagus untuk menggoda keluar pandangan pengguna untuk bahan bakar strategi, serta mengemudi apa-apa ghaib customer service isu-isu. Paling platform sosial mempunyai beberapa jenis orang-cari dalam masa mereka. Bagaimanapun, media sosial alat seperti Bercambah Sosial atau Memperkenalkan boleh membantu anda mengenal pasti percakapan trend yang penting untuk perniagaan anda.

Bagaimanapun, mendengar sosial tidak memiliki caveat – jumlah. Jika tidak ada orang yang cukup berbicara tentang anda jenama atau konsep yang berkaitan dengan anda, ia akan menjadi keras untuk mendapatkan apa-apa pandangan. Mulakan dengan makula konsep dan kemudian bekerja untuk mikro menyebut merek anda.

Ini adalah beberapa pandangan dari Bercambah Sosial ‘Memberi kuasa dan Meningkatkan’ laporan, yang bisa membantu meningkatkan anda media sosial pendekatan pemasaran dan memaksimumkan usaha anda.

Anda boleh lihat laporan penuh untuk diri sendiri di sini.

This content was originally published here.

Translate »