fbpx

5 Realitas Keras dari Media Sosial Pemasaran (Dan Bagaimana untuk Berurusan Dengan Mereka)

Berkongsi

Itu tidak sehat untuk makan stuffed crust pizza tiga kali sehari. Anjing tertekan ketika kita memeluk mereka. Beyoncé tidak akan pernah menjadi teman terbaik anda.

Jangan tembak rasul, aku di sini hanya untuk mengingatkan anda bahwa kenyataan boleh keras. Dan realiti bekerja di media sosial tidak terkecuali. Setiap pekerjaan, selalu mempunyai cabaran tentu saja, tapi seperti yang kita semua terus naik dengan cepat berubah roket media sosial ada beberapa realitas keras yang perlu kita hadapi. Berita baik adalah bahwa itu bukan berita buruk. Berikut adalah lima realitas keras dari media sosial bersama-sama dengan cara-cara untuk memerangi dan mengatasi mereka semua.

Realiti Keras No. 1:
Kejayaan mungkin akan memakan waktu lebih lama daripada yang anda pikir

Tidak kira berapa banyak yang berbeza Instagram sekarang anda menggunakan atau Tweet anda kirim, anda tidak akan organik mendapat ribuan pengikut dalam sebulan. Banyak jenama itu adalah awal dari media sosial cepat mendapat besar berikut dan masih meraih manfaat hari ini. Bagaimanapun, media sosial adalah sekarang tepu dengan perniagaan bersaing untuk perhatian dan pengguna menjadi semakin terpilih tentang yang perniagaan mereka memutuskan untuk menjemput ke rangkaian peribadi mereka.

Ia akan mengambil lebih dari segelintir pandai jawatan selama enam minggu untuk mula melihat hasil kerja anda. Sebenarnya, ia mungkin mengambil waktu bertahun-tahun untuk mewujudkan dan melaksanakan sosial anda strategi (kemudian tweaker dan menyempurnakannya lagi…) sebelum anda benar-benar memukul langkah anda. Ingat, media sosial adalah semua tentang masyarakat, dan beberapa masyarakat yang menciptakan semalaman.

Bagaimana untuk berurusan dengan itu:

<4h>bersabar dan konsisten

hal Baik akan datang bagi yang sabar menunggu, mereka mengatakan (dan dengan “mereka” maksudku “ibuku”). Kejayaan pada sosial memerlukan pelaburan jangka panjang waktu dan energi, digabungkan dengan jumlah yang sama kesabaran dan ketabahan. Pastikan anda memiliki strategi media sosial anda selalu memberi ulasan dan menganalisis. Yang paling penting—tetap dengan itu. Jangan hanya melompat pada media sosial untuk berteriak dengan keras tentang anda terkini kempen selama seminggu lurus dan kemudian hilang selama beberapa bulan lagi. Konsisten dan memberikan usaha anda masa untuk mengambil akar dan bersedia untuk mengurus harapan tentang bagaimana cepat hal yang harus terjadi.

Realiti Keras No. 2:
banyak orang tidak peduli tentang apa yang anda jenama telah mengatakan

Dengar, kami sudah bilang ini akan menjadi “keras” realiti. Tapi ini penting untuk menghadapi fakta ini kepala-on, karena semata-mata skala media sosial boleh mengembung harapan tentang jumlah pertunangan jenama anda harus menarik di dalam. Setelah anda berhenti naif untuk percaya bahwa setiap manusia di bumi bawaan yang peduli tentang apa yang anda jenama telah mengatakan dan harus keinginan anda Facebook catatan, anda akan dapat lebih fokus pada orang yang sebenarnya.

Bagaimana untuk berurusan dengan itu:

<4h>Mencari anda peminat dan fokus pada mereka

Bukan cuba untuk menjadi semua hal-hal untuk semua orang, fokus pada orang-orang yang benar-benar penting untuk perniagaan anda—anda pelanggan, prospek, dan penyokong jenama. Lihatlah orang-orang yang sudah menjawab siaran anda dan datang dengan cara-cara untuk menguatkan hubungan tersebut dan memberi mereka lebih dari apa yang mereka sudah menikmati.

<4h>Melakukan kandungan yang lebih baik

Ketika orang-orang mengikuti anda perniagaan di media sosial mereka memberimu lampu hijau untuk menyertai mereka dengan hati-hati diselenggarakan makanan peribadi. Jadi, gambar apa yang anda post di media sosial muncul di antara gambar mereka teman terbaik dan pemikiran kutipan dari orang-orang mereka mengagumi. Adalah pos anda sama seperti yang berharga, yang menarik, atau menghiburkan—atau itu agak membosankan selingan? Lebih buruk, ia berdiri keluar sebagai terang-terangan penjualan pitch? Cara mudah untuk sentiasa memeriksa untuk kualiti adalah untuk bertanya pada diri sendiri: “saya akan mengikuti syarikat kami sosial jika aku tak bekerja di sini?”

di Sini adalah beberapa sumber untuk membantu anda membuat lebih baik kandungan sosial:

Realiti Keras No. 3:

media Sosial tidak akan mudah membuat perniagaan anda ton uang

bukankah lebih baik meskipun? Anda mengirim beberapa foto di Facebook dan chatting dengan beberapa orang di Twitter, kemudian duduk kembali dan menonton dolar mulai rolling dalam. Malangnya, media sosial tidak bekerja dengan cara yang (juga tidak apa-apa jenis pemasaran cagaran atau saluran komunikasi, benar-benar) namun masih banyak tampaknya mengharapkan itu. Media sosial boleh membantu perniagaan anda mencapai banyak hal—hal bahkan bisa membantu menghasilkan membawa yang akhirnya boleh bertukar menjadi sejuk wang tunai keras—tapi itu tidak berdiri sendiri pelaburan hanya menenggak bersama-sama, menghasilkan sejumlah besar sempurna diagihkan, mudah untuk mengukur hasil untuk perniagaan.

Bagaimana untuk berurusan dengan itu:

<4h>Menyelaraskan sosial anda matlamat dengan objektif perniagaan

“Bagaimana media sosial membantu kami memperbaiki kepuasan pelanggan?” adalah lebih mudah untuk menjawab pertanyaan daripada “berapa banyak uang kita yang membuat dari media sosial?” Menggunakan sosial untuk tujuan strategik—salah satu yang sejalan dengan sebenar perniagaan cabaran dan objektif—bagaimana anda akan dapat membuktikan kesan itu mempunyai garis bawah.

di Sini adalah beberapa objektif perniagaan anda boleh berusaha untuk menyokong melalui sosial:

  • Meningkatkan web lalu lintas
  • Menjana dan memupuk membawa
  • Memandu pertandingan catatan atau pendaftaran
  • Meningkatkan kepuasan pelanggan
  • Memberitahu penyelidikan produk dan pembangunan
  • Berkumpul kompetitif kecerdasan
  • Meningkatkan kesedaran jenama

<4h>Mulai mengukur metrik yang benar-benar penting

Jika anda media sosial gol adalah selaras untuk sebenar perniagaan objektif, hanya laporan pada beberapa suka dan komen terakhir anda Instagram pos menerima tidak akan membuktikan banyak. Jenis metrik yang benar-benar peduli adalah orang-orang yang membantu anda menunjukkan nilai sebenar usaha anda pada sosial.

Sebagai contoh, bukan hanya melaporkan berapa banyak orang klik pada menghubungkan anda berkongsi sosial, anda harus pelacakan anda klik-melalui dengan tingkat pengembalian. Ini adalah jumlah orang yang klik pada link anda bersama sosial, tiba di laman web atau blog anda, dan kemudian pergi tanpa mengambil apa-apa kandungan lain. Trek ini metrik dalam perbandingan kepada sumber-sumber lain web trafik, dan jika anda media sosial tingkat pengembalian yang lebih rendah daripada orang-orang sumber lain, anda tidak boleh membuktikan bahawa anda sasarkan orang yang tepat pada sosial dan lalu lintas yang kau memandu adalah lebih berharga untuk perniagaan.

Realiti Keras No 4:
Anda mungkin harus membayar untuk bermain

media Sosial adalah bukan lagi perbatasan yang liar yang ia sekali. Organik mencapai perniagaan adalah yang pertama menikmati sosial telah menurun terima kasih untuk jumlah yang semata-mata kandungan sekarang sedang dibuat dan cara sosial rangkaian seperti Facebook memilih untuk pendita kandungan pengguna mereka lihat. Mengalokasikan beberapa dolar untuk dipromosikan kempen dan iklan sosial adalah cara terbaik untuk memastikan kandungan anda membuat sebagai besar kesan yang mungkin.

Bagaimana untuk berurusan dengan itu:

<4h>Memberi sosial iklan pukulan

Ada salah faham besar yang membayar untuk dipromosikan jawatan dan iklan di sosial adalah sesuatu yang hanya dikhaskan untuk jenama dengan terbesar dompet. Kau akan terkejut seberapa jauh uang anda boleh pergi, terutama jika anda telah melakukan pekerjaan yang baik penyasaran kempen anda untuk sampai ke kanan penonton. Berikut adalah beberapa sumber untuk membantu:

realiti Keras No. 5:
Ia adalah pekerjaan yang lebih besar dari yang anda mungkin berpikir

“Jadi anda mendapatkan dibayar untuk Tweet sepanjang hari?” adalah sebuah pertanyaan yang perlu anda tidak pernah, pernah, bertanya kepada sesiapa yang kerja di media sosial (di sini adalah empat lagi, by the way). Karena kenyataannya adalah bahwa membantu perniagaan berjaya pada sosial mengambil banyak kerja lebih dari banyak orang-orang yang memberikan kredit untuk. Ia memerlukan solid menulis dengan ketat editorial pengawasan, pendek dan jangka panjang strategik sejalan dengan yang lain bidang perniagaan, dan kemampuan untuk berkesan mentafsir dan menganalisis data. Jika anda berfikir bahawa mungkin tiga pekerjaan yang berbeda untuk tiga manusia, anda benar—tetapi beberapa perniagaan yang cukup beruntung untuk memiliki sepenuhnya media sosial pasukan yang ada di tangan mereka. Dan juga mencari satu orang yang sama bahagian-bahagian yang kreatif dan strategik yang juga akan budaya yang betul patut boleh mencabar.

Bagaimana untuk berurusan dengan itu:

<4h>Melabur dalam orang yang tepat

Mempunyai idea yang jelas media sosial set keterampilan yang paling penting untuk perniagaan anda, dan pastikan anda posting pekerjaan benar-benar berkomunikasi apa yang anda cari.

<4h>Mengambil kesempatan pendidikan dan peluang latihan

Sama ada kau menyewa seseorang untuk mengendalikan media sosial atau anda sedang mencari untuk terus mengasah kemahiran anda sendiri, Memperkenalkan Akademi menawarkan latihan online dan sertifikasi yang boleh membantu mengisi mana-mana jurang dalam pengetahuan atau kepakaran:

Tentang Pengarang

Sarah adalah Membawa Penulis pada Besar. Apabila dia tidak memiliki hidung yang terkubur dalam buku, dia pada kreatif berbincang, bekerja pada strategi kandungan, atau berdebat apakah itu terlalu awal untuk makan siang.

Berkongsi

This content was originally published here.

Translate »