fbpx

Panduan untuk Produk Halaman SEO | Volusion Dagang Tips

Jika anda menjalankan sebuah e-laman web, anda halaman produk adalah beberapa yang paling berharga, orang-orang di laman web. Setelah semua, itu adalah di mana orang membuat keputusan mereka ingin membeli sesuatu. Selama bertahun-kedai, walaupun, ini halaman jangan SEO perhatian yang mereka impikan. Dengan hanya sedikit kerja, halaman produk anda boleh menjadi yang SEO kuasa besar yang membantu anda menyimpan tumbuh dan berkembang, jadi membaca untuk belajar bagaimana untuk merancang halaman produk untuk yang tinggi penglihatan dalam hasil pencarian.

Nilai Baik-Optima Halaman Produk

Terutama jika anda menyimpan mempunyai banyak produk, anda mungkin bertanya-tanya mengapa anda ingin menghabiskan masa mengoptimalkan begitu banyak halaman ketika anda hanya bisa merancang beberapa halaman kategori dan memanggilnya suatu hari nanti. Ketika pasti ada masa dan tempat untuk kategori halaman dns anda, jika anda terlepas pandang anda produk halaman, kau kehilangan SEO peluang besar. Inilah mengapa:

carian yang produk halaman semula jadi muncul untuk cenderung memiliki yang lebih tinggi kadar penukaran. Orang-orang yang mencari sesuatu yang khusus yang cukup produk hasil yang lebih baik daripada kategori halaman biasanya tahu dengan tepat apa yang mereka inginkan dan yang bersedia untuk membuat pembelian.

Ada kurang pertandingan untuk produk-tingkat carian, yang berarti halaman produk anda memiliki kesempatan yang lebih baik muncul bagi mereka carian khusus daripada yang mereka lakukan apabila seseorang mencari yang lebih umum, kategori-tahap mencari. Pada halaman pengoptimuman boleh melakukan keajaiban untuk enjin carian anda penglihatan pada halaman produk.

Anda memiliki lebih banyak kesempatan untuk muncul dalam keputusan carian apabila semua produk yang optimum. Hanya memberi tumpuan usaha anda di halaman kategori anda berarti tapak anda hilang dalam pelbagai carian karena halaman yang terbaik bagi mereka pertanyaan yang tidak jelas untuk Google.

Bagaimana Untuk Merancang Produk

nasib baik, mengoptimalkan halaman produk anda untuk mencari adalah agak mudah proses itu hanya memerlukan sedikit waktu dan kebiasaan dengan produk dan pelanggan.

Untuk setiap produk halaman, kamu akan ingin melihat beberapa tempat yang berbeza di admin: tajuk tag, meta penerangan, URL teks dan produk penerangan. Mari kita lihat setiap bahagian ini sedikit lebih mendalam.

Tajuk Tag

tajuk tag menyeluruh tajuk untuk halaman anda. Ia tidak terus muncul di muka sendiri, tetapi ia muncul di tab di atas pelayar dan sebagai biru link di Google search keputusan. Dalam SEO, kita suka untuk memanggil bidang ini bahagian yang paling penting SEO real estate di halaman. Untuk membuat yang paling keluar dari bidang ini, anda akan ingin memasukkan beberapa halaman yang paling penting kata kunci dan mengatur mereka di jalan yang mudah dibaca oleh manusia dan enjin carian.

Dalam SEO, kita suka untuk memanggil bidang ini bahagian yang paling penting SEO real estate di halaman.

Oleh lalai, Volusion menarik anda tajuk produk ke dalam bidang ini. Walaupun ini adalah tempat yang sangat baik untuk bermula, saya akan merekomendasikan mengedit ini untuk panjang dan penggunaan kata kunci. Tajuk tag telah yang sangat khusus panjang maksimum itu sulit untuk menggambarkan (600 piksel, untuk orang-orang yang ingin tahu), jadi saya menyarankan menggunakan SERP preview alat seperti ini salah satu dari Mukjizat untuk mendapatkan sebuah ide berapa banyak anda boleh muat di ruang itu.

Meta Penerangan

Anda meta penerangan hanya muncul dalam keputusan carian, tapi itu adalah bahagian penting untuk meyakinkan pencari untuk klik pada keputusan anda dan mengunjungi laman web. Enjin carian jangan gunakan ia untuk kedudukan, jadi kurang fokus untuk mendapatkan anda kata kunci dalam dan lebih memberitahu pencari mengapa anda produk adalah apa yang mereka cari.

Bukannya terlalu bimbang tentang panjang, menulis beberapa ayat-ayat yang menarik sebuah pencari untuk klik melalui untuk anda laman web.

Google telah bermain-main dengan panjang penerangan meta akhir-akhir ini, jadi kami lama cadangan menjaga bidang ini atau di bawah 156 watak-watak – dan yang bahkan lebih baru-baru ini cadangan 320 watak-watak – tidak memegang benar seperti yang sering seperti yang ia digunakan untuk. Bukannya terlalu bimbang tentang panjang, menulis beberapa ayat-ayat yang menarik sebuah pencari untuk klik melalui untuk anda laman web, dan termasuk yang paling penting atau menarik maklumat lebih dekat ke awal meta penerangan.

URL Teks

Mengejutkan, URL teks lapangan adalah apa yang ia terdengar seperti: teks yang menunjukkan pada anda LAGI! Teks dalam URL anda memainkan bagian dalam membantu menambah konteks untuk halaman untuk kedua-dua enjin carian dan pengguna. Pastikan apa yang kau tambahkan di sini pendek dan tepat. Sebagai contoh, jika kau mengoptimalkan halaman untuk sebuah lavender mandi bom, “lavender mandi bom” akan menjadi lebih baik URL teks daripada “wangi lavender kebudak mandi bom.”

Keterangan Produk

Kita mengatakan ini, lebih dan lebih lagi, tapi enjin carian cinta yang unik, keterangan kandungan pada setiap halaman dan halaman produk anda tidak terkecuali. Jika anda halaman produk tidak punya banyak kandungan pada mereka, menambah setidaknya beberapa ayat dari kandungan yang lebih baik menggambarkan produk dan jawapan soalan-soalan pengguna tentang itu produk bisa menjadi bantuan yang besar bagi anda halaman SEO.

Jika anda halaman produk tidak punya banyak kandungan pada mereka, menambah setidaknya beberapa ayat dari kandungan yang lebih baik menggambarkan produk.

Jika anda menggunakan pengilang penerangan untuk semua produk anda, mengambil beberapa waktu untuk melihat jika ada apa-apa yang berguna kandungan anda boleh menambah penerangan untuk membuatnya lebih informatif dan unik. Beberapa pengilang keterangan yang benar-benar menyeluruh dan lengkap, dan beberapa tidak, jadi jika anda perihal jatuh ke dalam kategori kedua, ia mungkin menjadi masa untuk menghabiskan beberapa jam memastikan anda telah benar-benar hebat keterangan produk di laman web.

Bahkan jika anda menyimpan mempunyai banyak produk, produk halaman optimum adalah bernilai masa kamu perlukan untuk mengabdikan. Mulai mengoptimalkan bidang ini di halaman produk anda hari ini, dan tidak lama kemudian anda akan melihat hasil kerja anda dalam bentuk baru pengunjung yang bersedia untuk membeli. Gembira menjual!

Ada apa-apa soalan tentang mengoptimalkan produk halaman? Beritahu kami di komen!

Translate »