fbpx

Infographic Video: 7 Tips Bij Studiekeuze

http://www.coolermedia.nl/animatie-maken/
Deze infographic video maakten we in opdracht van MBO Amersfoort, en geeft tips voor het vinden van de juiste MBO opleiding. Ook een infographic video laten maken? Klik op de bovenstaande link en bekijk de mogelijkheden.

De voice-over spreekt de volgende tekst: Het vinden van de juiste MBO opleiding is best lastig. Er is veel aanbod en soms raak je het overzicht kwijt. Daarom geeft MBO Amersfoort je 7 tips voor het kiezen van de juiste opleiding.

Begin tijdig met rondkijken en ontdek je talenten. Hulp is altijd dichtbij! Waar liggen jouw talenten? Vraag het je ouders, vrienden of docenten. Ga ook een gesprek aan met je decaan. Die helpt je graag verder!

Bekijk filmpjes van een beroep dat jou interessant lijkt. Wat je ook wilt worden, van elk beroep zijn er veel filmpjes te vinden op het internet. En die geven je een goed beeld van een beroep.

Loop eens een dagje mee met bekenden en kom erachter hoe hun werkdag er uitziet – en wat er allemaal bij komt kijken. Zo weet je veel sneller of een beroep bij jou past.

Oriënteer je op opleidingen die er zijn. Bezoek de websites van verschillende scholen en bekijk hun aanbod. Heb je een specifieke vraag? Stuur dan gewoon een mail, tweet of stel je vraag op Facebook.

Een bezoek aan een studiekeuzebeurs en een open huis kan jou helpen in het maken van een bewuste studiekeuze. Google maar eens op studiekeuzebeurs of Open Huis MBO Amersfoort.

Doe mee aan een meeloopdag en maak kennis met de opleiding! Ontmoet studenten, docenten en ontdek de manier van lesgeven. Stuur een mail naar info@mboamersfoort.nl en een meeloop dag is zo geregeld.

Keuze nog niet gemaakt? Ga dan het gesprek aan met één van onze keuzecoaches. Bijvoorbeeld tijdens een Open Huis van MBO Amersfoort.

Meer weten? Ga naar mboamersfoort.nl/studiekeuze voor tips en handige websites!
_________________________________________________
Cooler Media: expert in infographic video en uitleganimaties

Help us caption & translate this video!

http://amara.org/v/VL73/

Infographic Video: 7 Tips Bij Studiekeuze

Translate »