fbpx

Cara nak buat website khas untuk usahawan baru

Cara nak buat website sentiasa menjadi impian bagi mereka yang baru nak up dalam bisness . Maklumlah nak buat website ini bukannya murah kekadang hingga mencapai ribuan ringgit. Di tambah lagi website kekadang kena belajar coding serta memahami format . Yang paling haru nak betul table yang sangat memeningkan jiwa.

Bagaimana nak buat website by kbeyondcreative 2
Membuat website sangat memeningkan jika tiada perancangan

Apakah itu BBNU ?

Sebelum cikgukb merungkaikan dengan lebih lanjut tentang bagaimana , apa kata cikgukb ceritakan dulu tentang bisnes baru nak up ini. Bisnes baru nak up atau singkatan kepada BBNU merupakan usahawan yang mempunyai pendapatan jualan sebulan sekitar rm10,000 hingga rm200,000 .

Kepayahan membina website yang di hadapi oleh BBNU

Biasanya mereka yang BBNU ini sangat terhad dari segi sumber kewangan dan sumber tenaga manusia yang mana mereka banyak melalukan dengan sendiri. Akan tetapi mereka ini di sebabkan banyak kerja-kerja di lakukan menyebabkan proses untuk belajar terutamanya membina website akan menjadi sesuatu pekara yang renyah.

Bagaimana menghasilkan website

Kenapa perlu belajar cara nak buat website ?

Website ini jika anda berjaya membuatnya ianya memudahkan orang kenal kita di alam digital ini. Di samping itu website ini merupakan ruang pameran bagi kita memperkenalkan produk dan service kepada bakal pelanggan. Oleh itu kita sebagai usahawan memang kena bikin website ini.

Lagi satu dengan adanya website kita tersebut sekiranya berlaku sesuatu tak diingini contohnya kena ban dengan facebook akibat terlanggar policy posting. Sebab bila kita ada website ianya merupakan rumah anda. Anda punya full control terhadap rumah anda.

Website jika dah ada sure best sebab nanti orang singgah selalu

Bila waktu sesuai untuk membina website bagi orang yang baru nak up ?

Biasanya waktu yang sesuai untuk pekara ini adalah dengan menggunakan masa lapang terutamanya waktu lepas kerja bagi memudahkan proses penyerapan ilmu .

Lagi satu mengikut pengalaman cikgukb waktu sesuai untuk belajar membina website adalah ketika anda ingin orang lain mengenali bisnes eloklah mereka yang BBNU nie mengambil peluang untuk belajar buat website.

Siapa yang mengajar cara nak buat website untuk usahawan baru up

Sifoo yang boleh cikgukb katakan beliau ini memang level otai dan dah banyak website dia bikin serta maintain dari pelbagai industri dari saiz kecik hinggalah saiz besar giler.

Nantilah cikgukb kenalkan beliau pada siri akan datang.

Jeng jeng mari sini cikgukb berikan beberapa tips bagaimana nak membina website khas untuk usahawan baru nak up BBNU.

1. Pertama korang pakai editor WYIWYG (what you see is what you get ) contohnya yang paling femes sekarang adalah wix.com ,blogspot dan weebly.com.

2. Langkah kedua untuk design cikgukb rekemen korang pakailah canva atau power point untuk design

3. Untuk ambik gambar yang cun melecun korang ambiklah dekat pexels ataupun freepix

4. Tapi jika anda nak customize dengan lebih mantop lagi elok korang guna wordpress.

Cummmmma…..

Bila korang nak belajar bagaimana nak membina website untuk BBNU seeloknya join kelas ini.

Cara nak buat website khas untuk usahawan baru
Translate »