fbpx

8 Media Sosial Pemasaran Mitos RUSAK (Infographic)

Rumah “Blog” 8 Media Sosial Pemasaran Mitos RUSAK (Infographic)

oleh Jomer Gregorio pada 16 Mac, 2018

media Sosial pemasaran mungkin telah kuda hitam pemasaran dunia sebelum ini, tetapi ia telah menjadi salah satu top strategi perniagaan yang menyesuaikan diri dengan jangkauan dan melibatkan mereka pasaran sasaran, mereka mempromosikan produk dan perkhidmatan, dan akhirnya, drive petunjuk dan jualan. Dengan 98% digital pengguna sedang media sosial pengguna pada masa kini, ia hampir tidak masuk akal saat ini mempunyai bisnis dan tidak mempunyai akaun media sosial untuk pergi bersama-sama dengan itu.

Yang popular media sosial pemasaran dalam membantu perniagaan mencapai matlamat mereka, yang telah, malangnya, membawa banyak untuk menganggapnya sebagai beberapa sihir penyelesaian untuk segera penglihatan di pasaran mereka. Kepercayaan ini menimbulkan banyak media sosial pemasaran mitos yang boleh merosakkan jika tidak menjanjikan strategi.

Di infographic ini, kita akan menghilangkan media sosial atas pemasaran mitos boleh menahan perniagaan anda dari mencapai kejayaan:

<4h>Suka dan Pengikut mengira = kejayaan

 • Ia biasa berpikir bahwa nombor — dan orang-orang besar itu — maksud boleh diukur kejayaan, dan itu mengapa banyak perniagaan sering merasa perlu untuk mengejar lebih dan lebih suka dan mengikuti melalui mereka akaun media sosial.
 • kebenaran di balik ini, bagaimanapun, adalah bahwa berikut atau keinginan, tidak otomatis berarti anda sudah mendapat seorang pelanggan baru. Sebenarnya, tidak semua pengikut anda mungkin tertarik dalam jenama anda sama sekali.

<4h>media Sosial adalah percuma pemasaran

 • Ketika ia tak apa-apa kos untuk mendaftar untuk peribadi atau korporat akaun dengan apa-apa utama media sosial platform anda akan mungkin menganggap menggunakan (Facebook, Twitter, Instagram, Tidur, dan lain-lain.) dan kandungan pos, ini tidak bermakna bahawa pemasaran media sosial adalah benar-benar bebas.
 • Anda waktu dan usaha yang berharga, dan lebih banyak anda tuangkan ke media sosial anda strategi pemasaran, lebih tinggi NAMA anda mungkin dapat untuk mendapatkan.

<4h>Anda harus mendapatkan “” media sosial untuk berjaya

 • Banyak perniagaan membuat kesalahan dengan andaian bahawa mereka media sosial pemasaran pengurus telah menjadi seseorang young — lewat Milenium sekurang-kurangnya — karena “media sosial adalah domain mereka.”
 • tidak membeli ke dalam ini. Media sosial pemasaran tidak roket sains yang harus dilakukan oleh seseorang yang telah memenuhi semua intelektual dengan kriteria. Itu asas premis mudah: bercakap kepada pelanggan anda dan menunjukkan kepada mereka bahwa kau berwibawa, sumber yang boleh dipercayai.
 • Untuk meletakkan ia hanya, hanya karena seseorang muda tidak bermakna bahawa mereka secara automatik “media sosial genius.” Walaupun mungkin ada muda SMM pengurus di luar sana yang acing permainan, mereka paling mungkin membangunkan kemahiran melalui trial and error, tidak karena usia mereka.

<4h>Anda perlu aktif pada setiap platform

 • Ada banyak media sosial di luar sana, dan ia boleh menggoda untuk mendaftar untuk setiap satu supaya anda boleh mencapai keluar untuk kebanyakan anda sasaran. Walau bagaimanapun, ini bisa menjadi buruk di masa.
 • Selepas semua, anda tidak hanya akan dapat menghabiskan begitu banyak kali urusan setiap akaun yang anda telah mendaftar untuk ini, tetapi anda juga akan memiliki untuk terus menyesuaikan diri dengan cara yang berbeza untuk masing-masing media sosial platform harus ditangani.
 • Jangan sebarkan diri sendiri terlalu kurus. Fokus usaha anda di platform di mana anda akan mendapatkan hasil yang terbaik. Memperkenalkan mengesyorkan mencari sempurna platform untuk perniagaan anda melalui kriteria ini:
  • Sasaran demografi – Yang rangkaian tidak penonton anda menghabiskan waktu di? Pikirkan tentang mereka mungkin online tingkah laku dan di mana patut ini.
  • Fungsi – Setiap jaringan sosial mempunyai ciri-ciri bahawa anda perlu mempertimbangkan. Sebagai contoh: yang anda bertujuan untuk perbincangan (Twitter) atau menunjukkan anda produk (Instagram)?
  • Khusus metrik – Berdasarkan perniagaan anda dan objektif, apa keputusan yang anda mencari? Apa metrik utama yang anda cari untuk mencapai? Pertimbangkan yang platform akan membantu anda menghasilkan hasil yang anda cari.

<4h>media Sosial adalah memisahkan strategi

 • media Sosial pemasaran sering digambarkan sebagai sebuah strategi, dan dalam beberapa cara, ia adalah. Ia telah sendiri amalan terbaik dan teknikal boleh dilakukan walaupun jika ada keseluruhan strategi mengurus itu.
 • Bagaimanapun, ia masih berjalan terbaik ketika digunakan serentak dengan yang lain, saling strategi seperti kandungan pemasaran, SEO, pengaruh pemasaran, dan peribadi jenama.
 • Lebih daripada apa-apa, strategi ini semua sokongan dan menarik kuasa dari satu sama lain. Laman web anda dan kandungan jangkauan boleh didarab melalui usaha media sosial anda, ketika anda siaran media sosial yang didukung oleh kuat jenama dan kehadiran anda web untuk optimum organik jawatan yang menarik dan menarik perhatian.

<4h>Penonton datang secara alami

 • biasa nasihat dalam kandungan pemasaran dan media sosial pemasaran lingkaran adalah untuk “membuat bahan-bahan berkualiti tinggi,” dan yang lain akan datang secara alami. Cukup “bagus” kandungan akan menarik betul penonton, dan strategi anda akan berjaya. Sayangnya, ini tidak sepenuhnya tepat.
 • Bahkan kandungan yang baik mulai keluar dalam vakum. Anda perlu betul menggalakkan bahawa kandungan jika anda ingin ia untuk dilihat oleh penonton, yang boleh mengambil beberapa waktu dan banyak usaha. Anda perlu untuk menyediakan anda penonton dengan awal menolak yang akan mendorong mereka untuk berkongsi posting anda sendiri.

<4h>Cari orang yang sangat penting

 • Sejak penggunaan cari di Kurang (pertama dipanggil “tanda”) dan Twitter yang kemudian menyebar ke platform lain seperti Facebook, Instagram, Ketawa Google, dan lain-lain., mereka telah populer di kalangan pengguna yang mahu jawatan mereka untuk dilihat oleh orang awam.
 • Sekarang juga boleh turn-off untuk beberapa penonton, terutama bila digunakan secara berlebihan. Ia memberikan gambaran yang anda berusaha terlalu keras untuk menjadi melihat atau spam pengikut anda. Ia adalah penting untuk latihan kawalan dan tidak keterlaluan anda menggunakan sekarang kapanpun anda bisa.

<4h>media Sosial tidak memandu keputusan barisan bawah

 • Banyak pemasaran berpikir bahwa media sosial pemasaran hanya baik untuk menarik penonton anda, tetapi ia lebih dari itu.
 • Bukan hanya media sosial yang berguna lalu lintas generator untuk kandungan anda dan web, tetapi ia juga mendorong petunjuk dan pelanggan.
 • HubSpot laporan yang syarikat-syarikat yang menggunakan Twitter telah rata-rata 2x lebih banyak petunjuk dari orang-orang yang melakukan, dan orang-orang dengan 1000+ Twitter pengikut mendapatkan 6x lebih banyak lalu lintas. LinkedIn dan Facebook juga berguna dalam memperoleh pelanggan bagi kebanyakan syarikat yang menggunakan mereka untuk pemasaran.

media Sosial yang berharga dan berbaloi strategi dengan kos-efektifitas dan kuat sambungan kepada penonton yang berpotensi. Bagaimanapun, untuk benar-benar berguna dengan itu, anda perlu tahu apa yang anda mendapatkan ke dalam dan mengelakkan mempercayai ini mitos.

Membenamkan Kami Infographic Di Laman Anda!

berikut dua tab kandungan perubahan di bawah.

Jomer B. Gregorio adalah baik bulat pakar apabila ia datang digital pemasaran. Jomer juga diketahui sebagai semantik SEO penginjil dan pengamal. Lihat Digital kami Perkhidmatan Pemasaran hari ini dan biarkan kami membantu anda dalam mencapai positif dan menguntungkan keputusan untuk perniagaan anda.

 • Hi Jomer, aku suka yang satu ini terutama ketika tentang Media Sosial yang BEBAS – TIDAK! Anda harus berinvestasi banyak waktu seperti yang kau bilang, atau uang. Anda tidak akan berjaya dengan itu, tanpa kedua-dua berharga komoditi. Maklumat yang besar-grafis!

  • Ya Lisa, itu adalah kebenaran. Sekarang Mark mengumumkan lain utama goncang-up di Facebook. Lebih banyak dan lebih banyak perniagaan harus mempertimbangkan untuk melabur dalam dibayar berbelanja. Jika tidak, media sosial tidak akan bekerja dengan cara itu yang digunakan untuk menjadi. Maafkan atas penundaanku!

This content was originally published here.

Translate »