fbpx

5 dagang Tips, Trik, dan Trend untuk Memastikan Pertumbuhan yang Cepat

Untuk orang-orang anda dalam dagang, berita baik adalah bahwa industri ini semakin mantap.

Hanya tahun lalu, dagang di Amerika Utara meningkat 15% lebih dari $500 milyar.

Diberikan apa-apa pertumbuhan yang cepat nombor, ia adalah selamat untuk mengharapkan terus pertumbuhan industri. Sebenarnya, sumber anggaran yang global runcit dagang hasil akan mencapai $4.88 triliun oleh 2021.

Bagaimanapun, pertumbuhan ini juga membawa lebih banyak pertandingan untuk dagang pedagang. Dengan lebih dagang perniagaan memasuki pasar, itu penting untuk bersaing dengan terkini dagang trend – terutama orang-orang yang melibatkan kemajuan teknologi yang membentuk tingkah laku pengguna.

Berikut adalah 5 dagang tips, trik, dan trend bernilai membayar perhatian kepada jika anda ingin tinggal di hadapan anda pertandingan.

1. Memenuhi omnichannel pengguna

Di hari ini saling, era digital, pengguna membeli dari lebih dari satu channel online. Ketika sebahagian besar daripada KITA pengguna (87%) terus ke kedai di luar talian juga, menurut 2018 Omnichannel Membeli Laporan, orang-orang ditinjau, 78% melaporkan membeli di Amazon, 45% dari bermerek kedai online, 11% di Facebook, dan 34% di eBay. Ini nombor menunjukkan dagang pedagang betapa penting – dan menguntungkan – ia adalah untuk memenuhi keperluan omnichannel pengguna oleh pemasaran produk atau perkhidmatan yang ada di beberapa saluran, online dan mematikan.

Hari ini, ia tidak pernah lebih mudah untuk mengubah ide anda ke sebuah e-perniagaan. Sebagai contoh, dengan Wix.com, anda bisa dengan mudah membuat dan menyesuaikan kedai online yang profesional. Memasang menyediakan drag dan drop format dan kau boleh memilih daripada pelbagai template untuk mewujudkan yang menarik online etalase yang mudah untuk bergerak. Apa yang lebih, Memasang menawarkan alat yang akan membantu anda mengurus semua pesanan anda, inventori, bayaran, perkapalan, dan cukai sementara mempromosikan dan berkembang perniagaan anda.

Hanya pastikan untuk juga pasaran anda online kedai di media sosial dan lain-lain kedai online, seperti Amazon dan eBay, serta dalam bata-dan-mortar kedai. Dan tidak peduli saluran anda menjual melalui, jangan lupa untuk menawarkan asli, perkhidmatan pelanggan peribadi, dan ia akan membezakan anda dagang perniagaan dari orang lain.

2. Memeluk AI-powered chatbots

Cari cara yang berkesan kompetitif kesempatan? Di atas permintaan hari ini, satu-klik-jauh pasaran, di mana pelanggan mengharapkan segera dan jawaban yang tepat 24/7, yang dialami customer service akan pergi jauh dalam kemenangan ke atas pelanggan dan tetap mempertahankan mereka.

Untuk dagang pedagang, ketika perniagaan mendapat sibuk dan ia sukar untuk bersaing dengan semua maklum balas dan permintaan, chatbots, terutama orang-orang powered by AI, adalah penyelesaian yang hebat.

Dalam teori, automatik chatbots boleh menjawab banyak web pengguna pada masa yang sama. Masa tindak balas segera dan tetap di semua zona waktu, dan ada tidak perlu untuk manusia penyelia. Bagaimanapun, sejak chatbots adalah program komputer, mereka terhad dengan kode yang dibuat mereka dan data mereka diprogram dengan. Ini berarti mereka tidak bisa berpikir di luar kotak, mengenali salah eja kata-kata atau menjawab tidak lengkap pertanyaan.

Tetapi, terima kasih untuk teknologi, AI berkuasa hari ini chatbots lebih cerdas dan lebih canggih. Mereka berbilang dan bisa mengerti maksud dari ayat-ayat ini, tidak hanya kata-kata. Dengan itu, mereka dapat membantu anda mencapai dan mengekalkan kepuasan pelanggan, yang akan memberi kesan positif anda jangka panjang dagang pertumbuhan.

3. Menggabungkan video kandungan dan pemasaran

kandungan Video dan pemasaran video di mana-mana hari ini. Sebagai pengguna di seluruh dunia menghabiskan lebih banyak waktu untuk menonton video di seluruh ruang dan mudah alih, ia tidak dapat dielakkan menjadi elemen penting dalam dagang. Selepas semua, video adalah sebuah menarik dan menyenangkan cara untuk terlibat secara aktif pengguna dan boleh dilupakan cara untuk berkongsi jenama anda cerita.

ini Itu baik untuk menggabungkan video di seluruh e-web. Wix.com ini, pembina laman web saya disebutkan sebelumnya, juga menawarkan beberapa penyelesaian yang baik untuk menggabungkan video, seperti dengan latar belakang video, satu pemain video, atau full-lebar video jalur, antara lain. Dengan menerapkan video dari media sosial atau dengan menambah video-berdasarkan reka bentuk unsur-unsur, anda bisa meningkatkan rumah anda dan produk halaman dengan promosi dan bagaimana untuk video.

4. Bersedia untuk suara mencari

Sementara online carian oleh diketik teks kekal cara dunia, suara mencari pantas menjadi terbaru tech trend.

Hari ini, lebih dari 20% Google search pertanyaan dilakukan di telefon bimbit yang dibuat oleh suara yang bertentangan untuk diketik teks, dan sumber meramalkan bahawa 50% dari semua pencarian akan dilakukan melalui suara pada tahun 2020.

kemajuan suara mencari dan kami semakin ketergantungan pada ia memberikan peluang untuk dagang pedagang, terutama ketika datang ke SEO kata kunci dan keterangan produk yang muncul di laman web anda. Sekarang adalah waktu untuk fokus pada menggilap anda produk penerangan. Yang lebih menarik dan ringkas mereka, lebih baik mereka akan berbunyi ketika membaca dengan Alexa, Siri atau yang lain pembantu maya. Anda juga harus memanfaatkan kata kunci ekor panjang sejak suara pertanyaan cenderung untuk menjadi lebih lama dari pencarian yang diketik di.

5. Memudahkan online anda kaedah pembayaran

Seperti yang anda tahu, hanya karena anda pelanggan online sampai kasir dan pembayaran proses yang tidak bermakna mereka akan benar-benar menyelesaikannya. Kecuali anda peringkat akhir pengalaman membeli-belah halus dan mudah, kau bisa berakhir kehilangan pelanggan yang berpotensi. Sebenarnya, hampir 70% dari pembeli online berakhir meninggalkan mereka di kereta, dengan 26% pembeli menyalahkan rumit atau panjang proses keluar sebagai satu-satunya sebab, menurut Baymard Institut.

Jadi, jika anda ingin untuk meningkatkan penukaran anda dan mendapatkan daya saing atas lain-lain dagang pedagang, pastikan bahawa anda online kedai yang menawarkan mudah proses keluar dengan mudah pilihan pembayaran.

garis bawah

Tidak kira berapa banyak yang dagang industri terus berkembang, yang nomor satu prioritas akan tetap sama – menyediakan positif pengguna pengalaman membeli-belah.

Oleh menyedari dan mengintegrasikan terkini dagang trend, termasuk omnichannel pemasaran, AI-powered chatbots, video integrasi, suara mencari, dan mudah proses pembayaran, anda akan berdiri keluar dari anda dagang pesaing.

pos 5 dagang Tips, Trik, dan Trend untuk Memastikan Pertumbuhan yang Cepat muncul pertama pada Jeffbullas Blog.

Translate »