fbpx

Setelah Facebook dan Selamat, Apa yang akan Datang untuk Media Sosial Pemasaran?


3 min membaca
Pendapat yang dinyatakan oleh Usahawan penyumbang mereka sendiri.

Kita dalam masa yang menarik, untuk mengatakan sekurang-kurangnya, untuk pemasaran media sosial.

Hari ini, untuk paling besar jenama, usaha kecil dan pencipta, ia sukar untuk berdiri keluar dari bunyi digital di media sosial tanpa melabur wang yang besar ke dalam iklan dan kandungan yang termasuk melabur dalam sumber (orang-orang) untuk desain grafis dan video.

walaupun media sosial lanskap terus berkembang melalui perubahan algoritma dan Tidur baru-baru ini bentuk semula, yang telah membuat ia sukar untuk pengguna untuk mendapatkan pandangan pada mereka kandungan dalam kedua kasus, masih nilai dari penjualan dan pemasaran sudut jika perniagaan kembali ke dasar dari 1-ke-1 pemasaran dan menerima kenyataan bahwa organik sampai tertekan tanpa iklan berbelanja.

saya baru-baru ini di Media Sosial Pemasaran Dunia 2018 di mana saya punya kesempatan untuk merakam aod wawancara yang menyentuh pada berikut topik yang berada di atas pikiran untuk setiap pemasaran:

Adalah Selamat untuk bisnis mati?

Untuk sebagian besar dua tahun, Instagram telah dibuat penting peningkatan untuk platform yang telah menyebabkan gerakan massa pemasaran dan pencipta yang pernah percaya bahwa Selamat akan, sebenarnya, yang akan datang Facebook ke Instagram. Jajak pendapat terbaru dalam Media Sosial Dalang kelompok di Facebook menunjukkan bahawa kurang dari 10 peratus profesional menggunakan Tidur dalam bisnis mereka. Sementara Keluarga, adalah tidak benar-benar mati, potensi sampai tidak ada untuk perniagaan yang paling kecuali sasaran mereka demografi adalah antara umur 13 dan berusia 24 tahun.

Facebook iklan

Sama ada anda seorang florist, tempatan kebun atau kering pembersihan syarikat, cara paling mudah untuk mencapai pembeli setempat di kota atau kota adalah melalui Facebook iklan. Secara pribadi, aku bekerja dengan agen real estate dan aku sering mengesyorkan mengetepikan minimum Facebook iklan bajet $300 per bulan atau 10 dolar per hari untuk mendapatkan mereka kandungan di hadapan penonton yang betul berbanding posting kandungan mereka ke yang tidak diketahui pangkalan pengguna. Dengan peratusan kecil halaman peminat melihat kandungan anda hari ini, berjalan Facebook iklan bukan pilihan – ia merupakan keperluan.

Chatbots dan AI

Bot alat praktikal untuk perniagaan yang tidak bisa berinvestasi di menyewa khusus masyarakat atau pengurus media sosial. Dalam diri anda sendiri Facebook page anda boleh set up a Messenger bot pembantu dalam beberapa minit (untuk bebas) di mana bila-bila masa seseorang klik pada “Kirim Pesan” butang di halaman anda dia akan menerima auto-balas pesan mana anda boleh membiarkan pengunjung anda tahu yang sedang anda pergi, tapi untuk meninggalkan anda pesan dan anda akan mendapatkan berhubung ASAP.

This content was originally published here.

Translate »