fbpx

Bagaimana untuk Belajar Pemasaran Media Sosial: 40 Sumber untuk Pemula

media Sosial adalah tidak lagi sebuah pilihan pemasaran saluran-ia adalah perlu satu.

Tapi itu tidak berarti keputusan yang diberikan. Apabila ia datang ke media sosial, anda akan ada banyak kejayaan berinteraksi dengan pelanggan anda, atau anda akan melihat hasil sedikit — dan yang bergantung pada tahap usaha yang anda masukkan ke dalamnya.

Untuk setiap bisnis yang berjaya dalam media sosial pemasaran, terdapat sekurang-kurangnya dua lagi berputar sosial mereka roda dengan tiada hasil nyata. Ia adalah masa untuk menukar yang trend.

Bagi banyak orang, media sosial adalah hanya tempat untuk menyiarkan link ke kandungan mereka telah dicipta pada harapan bahawa ribuan akan melihatnya, klik melalui, dan berkongsi dengan pengikut mereka. Jadi mereka memiliki profil pada setiap rangkaian, dan setiap rangkaian kelihatan persis sama; garis selepas garis promosi diri.

Ini tidak akan membawa hasil. Sebenarnya, Facebook algoritma sekarang menghukum link-berdasarkan kandungan, dan Instagram telah membuat semua itu-tapi-mustahil untuk berkongsi satu link.

Setengah-hati perkongsian kandungan anda di media sosial adalah bukan pemasaran media sosial. Ia spam.

Sosial pemasaran banyak kerja, dan ia mengambil masa mendengarkan dan menjawab. Setelah semua, ia sosial, dan apa-apa sosial mengambil satu pelaburan usaha dan keterampilan.

Untuk mengasah kemahiran ini, lihat ini sumber yang akan membantu anda membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi efektif pada media sosial. (Anda mungkin ingin untuk buku catatan ini begitu kau bisa dengan mudah rujuk lagi kemudian.) Klik link di bawah untuk melompat untuk setiap bahagian sumber dalam artikel ini:

Bagaimana untuk Belajar Pemasaran Media Sosial: 31 Sumber Percuma

Media Sosial Blog Pemasaran

pemasaran Sosial adalah sains yang melibatkan khas kemahiran komunikasi. Dan perubahan lanskap terus-menerus.

salah Satu cara terbaik untuk membangunkan anda media sosial kehebatan dan untuk tetap up-to-date adalah untuk mengikuti pakar dalam bidang itu. Blog ini selalu segar dengan informasi anda boleh gunakan untuk memperbaiki anda pemasaran:

<4h>1. Media sosial Explorer

RANCANGAN adalah kedua-dua strategic services agensi dan blog dengan rombongan media sosial dan pemasaran pakar. Itu RANCANGAN blog secara konsisten dianggap sebagai salah satu yang paling insightful di industri, dan beberapa penulis telah menulis buku-buku popular di beberapa aspek digital dan pemasaran sosial.

<4h>2. Scott Monty

Monty adalah seorang guru pemasaran yang meliputi satu ton pelajaran. Bagaimanapun, beliau media sosial artikel yang selalu membuka mata. Jika anda belum pernah mendengar dari dia lagi, semak-nya “minggu ini di digital” post-ini akan membuat anda tetap up-to-date dengan semua berita pada sosial, dan setiap aspek lain dari pemasaran digital juga.

<4h>3. Media sosial Pemeriksa

untuk Tidak menjadi bingung dengan Media Sosial Explorer, Pemeriksa adalah satu daripada atas blog di dunia untuk media sosial. Media sosial laporan dipenuhi dengan semua data penting sosial pemasaran mahu, dan blog dipenuhi dengan tips berharga, juga. Jika aku harus mengambil hanya satu media sosial blog untuk mengikuti, ini adalah salah satu yang saya akan memilih.

<4h>4. HubSpot Pemasaran Blog

di sini di HubSpot Pemasaran Blog, yang anda boleh mencari berita dan tindakan bagaimana untuk membimbing pada setiap jaringan sosial ada.

Media Sosial Penerbitan Template

<4h>5. Media sosial Kandungan Kalendar Template

Sebelum anda beban anda media sosial kandungan ke alat penerbitan (HubSpot mempunyai satu, ketika anda siap untuk itu), anda akan ingin untuk mengatur semuanya dalam satu offline kalendar. Percuma template yang berkaitan di atas membolehkan kau untuk menyelesaikan anda kandungan media sosial di hamparan yang direka untuk membantu anda mengesan hari, masa, dan media sosial saluran di mana segala-galanya yang anda buat adalah yang dipromosikan.

<4h>6. Media sosial Kalendar Template

Ini media sosial template membantu anda trek kempen media sosial anda tidak hanya oleh jaringan sosial, tetapi oleh berapa banyak pertunangan mereka masuk, yang cuti mereka sejajar dengan, dan orang-orang yang telah dibayar promosi di belakang mereka.

<4h>7. Airtable Kandungan Kalendar

Setelah anda dianjurkan media sosial anda kalendar ke hamparan-seperti satu dikaitkan ke #6, di atas — anda mungkin juga ingin memuatkan ini ke dalam kandungan projek pengurusan platform jadi kau boleh mengesan kemajuan dalam masa sebenar. Airtable adalah salah satu platform untuk membantu kau melakukan itu, dan ia datang dengan kandungan kalendar format, jadi anda tidak perlu pengiah platform sekitar perniagaan anda.

<4h>8. Media sosial Template Imej

Ia terkenal yang visual mendapatkan lebih pertunangan di media sosial daripada hanya teks. Dapatkan anda reka bentuk off pada kaki kanan dengan koleksi ini media sosial template imej.

<4h>9. Instagram Template untuk Bisnis

Instagram adalah yang paling image-fokus sosial rangkaian di luar sana, dan karena itu, tidak apa-apa hanya imej akan mencapai audiens anda. Untuk memotong melalui kerumunan, gunakan ini koleksi Instagram template untuk membuat jenama-sejajar tiang itu bergema dengan anda penonton.

Media Sosial Pemasaran Buku

e-buku Ini akan memberikan lebih lanjut pada rangkaian tertentu dan topik.

<4h>10. Bagaimana untuk Menggunakan Instagram untuk Bisnis

Ini langkah-demi-langkah panduan menjelaskan alasan untuk membuat perniagaan Instagram akaun dan bagaimana untuk melaksanakan di Instagram untuk memandu keputusan.

<4h>11. Visual Panduan untuk Mewujudkan yang Sempurna LinkedIn Syarikat Halaman

Jika kau membangun sebuah syarikat halaman untuk pertama kalinya, atau mencoba untuk upgrade halaman anda, panduan ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk melakukan segala-galanya dari kerajinan melibatkan syarikat penerangan untuk mewujudkan yang menarik perhatian imej banner.

<4h>12. Bagaimana untuk Menarik Pelanggan dengan Facebook

Ini multi-halaman book akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk menggunakan Facebook untuk memandu sebenar perniagaan keputusan untuk organisasi anda.

HubSpot bekerjasama dengan pakar di Twitter untuk memberikan tips diambil tindakan untuk media sosial pengurus baru permulaan akaun untuk membina berikut, dan cepat.

<4h>14. Pemula adalah Panduan untuk Media Sosial

di Sini yang luar biasa panduan dari Moz. 12 bab-bab dalam buku ini penuh dengan informasi berharga yang setiap pemasaran benar-benar perlu tahu. Buku panduan ini, anda akan merujuk kepadanya lebih dari sekali.

<4h>15. Bagaimana untuk Membuat Video Berkualiti Tinggi untuk Media Sosial

Seperti gambar, video drive a tan pertunangan di media sosial. Dan walaupun idea menembak kualiti video untuk anda sosial saluran bunyi menakutkan, ia benar-benar lebih mudah daripada yang anda pikir. Ambil panduan atas untuk belajar bagaimana untuk segera beralih kantor anda ke dalam produksi studio.

Media Sosial Pemasaran Kursus

<4h>16. Membangun sebuah akhir-Akhir Instagram Strategi Pemasaran untuk Bisnis

percuma Ini tentu dalam HubSpot Akademi akan mengajar anda bagaimana untuk berdiri sebuah Instagram strategi pemasaran dalam hanya 95 minit. Kursus ini terdiri dari 3 pelajaran, 13 video, dan 3 kuiz.

<4h>17. Meletakkan Media Sosial untuk Bekerja untuk Anda Bimbingan Bisnis

Bahkan perunding perlu perunding untuk belajar bagaimana untuk, baik, menjadi konsultan. Bebas Bagaimana tentu berkaitan di atas akan mengajar anda bagaimana untuk menggunakan media sosial untuk pasaran perniagaan anda sebagai pelatih atau konsultan dalam industri anda.

<4h>18. Membangun sebuah akhir-Akhir Facebook Strategi Pemasaran

Bertentangan Instagram pemasaran tentu dikaitkan dalam #16, di atas, bawa ini jam perjalanan panjang untuk belajar dasar-dasar Facebook pemasaran.

<4h>19. Media sosial Pengaruh Tentu

Anda mungkin telah mendengar dari pengaruh pemasaran-ia adalah sangat biasa dalam konteks media sosial. Mengambil kursus ini dengan Captevrix untuk belajar bagaimana untuk bekerja dengan Pengaruh yang bergema dengan penonton anda untuk menggalakkan anda jenama.

Media Sosial Pemasaran Video

Video favorit kedua saya yang sederhana untuk belajar, di belakang buku-buku. Dapat memungut dari minda terang di mana-mana subjek seolah-olah anda sedang face-to-face adalah kuat. Video ini akan memberikan anda maklumat yang berharga, hanya bagaimana untuk melakukan media sosial, tetapi anda akan mendapatkan pandangan ke mengapa dan apa juga.

<4h>20. Itu #AskGaryVee Show

Anda tidak boleh bercakap tentang media sosial tanpa bercakap tentang speaker, penulis, dan sosial pakar Gary Vaynerchuk. Pada Gary Vee Menunjukkan, dia mengambil soalan dari penonton dan jawaban mereka seperti hanya dia yang boleh. Jika anda mempunyai soalan pembakaran pada media sosial pemasaran, hantar ke dia.

<4h>21. TED: Media Sosial Pemasaran

Jika anda tidak jatuh cinta dengan TED, anda mungkin ingin memeriksa denyut nadi anda. Ini adalah main video dari TED Berbicara di media sosial. Ada mungkin tidak banyak tindakan nasihat dalam video ini, tetapi jika anda ingin menjadi seorang pakar dalam media sosial, video ini akan memberikan wawasan ke dalam subjek seperti “tersembunyi pengaruh sosial rangkaian.”

<4h>22. Belajar Media Sosial Pemasaran

Jika kau benar-benar baru untuk media sosial, dan anda ingin belajar melalui tersusun pelajaran pengalaman, mempertimbangkan Lynda besar perpustakaan pada pemasaran sosial kursus.

<4h>23. Percuma Media Sosial Sertifikasi

HubSpot Akademi telah keluasan video kursus seluruh masuk dan pemasaran digital. Mereka bebas media sosial tentu adalah delapan langkah video kurikulum yang mengajar anda asas urusan media sosial kempen untuk perniagaan anda. Ia juga mendapat anda segar Media Sosial Sertifikasi.

Media Sosial Podcasts

Jika anda ingin untuk belajar ketika kau bersantai, bekerja keluar, atau perjalanan ke dan dari tempat kerja, podcasts adalah salah satu cara terbaik untuk melakukannya. Dan ini podcasts akan membantu anda membangunkan anda media sosial kepakaran.

<4h>24. Media sosial Pemasaran Aod

Michael Stelzner, dari Media Sosial Pemeriksa, membawa anda cerita kejayaan dan wawancara pakar dari media sosial terkemuka pemasaran kebaikan.

<4h>25. Media Sosial Pemeriksa Show

Bukannya mendalam selam, itu RANCANGAN untuk Menunjukkan memberikan anda kecil, berukuran menggigit kandungan bagi media sosial setiap hari. Ini adalah rekaman untuk mendapatkan tindakan cepat-tips setiap hari. Ia akan menjaga anda termotivasi ketika anda membangunkan anda kemahiran.

<4h>26. Kit Sosial

Jika anda ingin tetap up-to-date on alat digital, aplikasi, dan perisian untuk media sosial pemasaran, ini adalah rekaman untuk anda.

<4h>27. Sosial Kebaikan Aod

Setiap episode Sosial Kebaikan Aod bersinar cahaya pada kebaikan sebenar melakukan benar-benar bekerja untuk syarikat sebenar. Anda akan mendapatkan pandangan dari Jay Baer sudah Meyakinkan dan Menukar apabila anda menonton.

Persembahan & Grafik Tentang Media Sosial

Jika kau seorang pelajar visual, ini slide dek dan grafik menyediakan cara yang baik untuk belajar media sosial.

<4h>28. B2B Media Sosial Palet

Ini SlideShare anda berjalan melalui saluran dan alat-alat yang anda perlukan untuk menjadi yang paling berkesan pada B2B pemasaran media sosial. Kadang-kadang, kejayaan boleh ditemui oleh menggunakan alat yang tepat dan saluran untuk penonton yang betul.

<4h>29. Panduan Lengkap untuk masa-Masa yang Terbaik untuk Posting di Media Sosial

Masa adalah sangat penting apabila ia datang ke media sosial. Post waktu yang salah, dan anda kini benar-benar boleh pergi tanpa disedari karena banjir kemas kini anda di penonton suapan. Dapat menguasai masa media sosial adalah penting untuk pemasaran yang berkesan.

<4h>30. 58 Media Sosial Tips untuk Kandungan Pemasaran

Ini adalah tayangan dari orang-orang di Pemasaran Kandungan Institut. Ini dek menunjukkan betul kaedah untuk mempromosikan kandungan anda lebih media sosial. Ini adalah harus-untuk membaca apa-apa sosial pemasaran yang ingin menggunakan orang-orang saluran untuk mempromosikan kandungan.

<4h>31. Yang Terbaik dan Terburuk Kali untuk Posting di Media Sosial

Lagi, waktu adalah segalanya. Ini infographic meletakkan keluar yang terbaik dan terburuk kali untuk posting di setiap rangkaian utama. Anda harus menyimpan ini infographic untuk rujukan apabila anda jadual anda siaran media sosial.

Media Sosial Pemasaran Buku

Buku kegemaran saya cara untuk belajar. Ramai pakar setuju, bahwa jika anda membaca buku seminggu, di bidang kepakaran, untuk 5 tahun, anda akan mempunyai bersamaan Ph. D. pada subjek. Yang mungkin atau tidak mungkin benar, tetapi membaca buku-buku dari pakar pasti tidak membuat anda lebih buruk pemasaran. Berikut adalah beberapa buku-buku untuk mendapatkan anda mulai.

<4h>32. B2B Media Sosial Buku

buku Ini meliputi khusus permohonan pemasaran sosial untuk syarikat B2B, untuk memanfaatkan media sosial untuk memandu dan membawa hasil.

<4h>33. Seni Media Sosial: Kuasa Tips untuk Pengguna Kuasa

Anda punya untuk membaca buku ini dengan legenda bekas Ketua Penginjil Apple, Pria Kawasaki. Dia salah satu dari perintis sosial dan pemasaran kandungan, dan buku ini penuh dengan nasihat pakar dari salah satu yang terbaik.

<4h>34. Tao Twitter

buku Ini seharusnya untuk sibuk pemasaran yang perlu untuk mendapatkan dasar dari Twitter turun dengan cepat. Ia menunjukkan anda bagaimana untuk menyambung dan membuat hubungan yang bermakna dalam waktu kurang dari dua jam.

<4h>35. Panduan Utama untuk Facebook Pengiklanan

Facebook adalah salah satu yang paling berkesan pengiklanan dan IMPRESSIONS platform yang ada. Anda boleh sasaran begitu metrik, membenarkan anda untuk mengebor ke bawah dan mengiklankan untuk penonton yang sangat khusus. Buku ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk merancang Facebook iklan.

<4h>36. Jab, Jab, Hook Kanan: Bagaimana untuk Memberitahu Anda Cerita di Bising Sosial Dunia

Gary Vaynerchuk memberikan wawasan ke dalam bagaimana dia menggunakan yang berbicara, pembangkang yang pendekatan untuk menarik pendengarnya. Dia memberikan konkrit, visual contoh besar sosial pemasaran, dan juga tidak begitu besar orang-orang.

<4h>37. Peraturan Baru Pemasaran dan PR

David Meerman Scott buku pada pemasaran digital adalah buku terlaris antarabangsa, dan bernilai setiap sen. Ada orang yang mengatakan itu ia harus yang diperlukan membaca untuk apa-apa pemasaran-dan ini pemasaran pendapat, “Hanya membacanya.”

<4h>38. Disukai Media Sosial

Dave Kerpen tuntutan rahsia untuk virus pemasaran sosial adalah untuk disenangi. Apabila seseorang yang menyukaimu, mereka akan merekomendasikan anda. Tapi disenangi pada jaringan sosial adalah lebih mudah dikatakan daripada dilakukan. Buku ini akan membantu anda memecahkan kod itu.

<4h>39. Media Sosial Pemasaran untuk Patung

salah Satu mentor saya mengajari saya untuk membaca buku kanak-kanak pada subjek jika aku hanya tidak bisa memahami konsep. Prinsip yang memberikan cara untuk pergerakan seperti “Menjelaskan Ia Seperti saya 5.” Dan, kadang-kadang anda hanya perlu dipecahkan seperti kau, yah, kurang dari seorang pakar pada topik, untuk meletakkannya perlahan-lahan. Jika itu kau, buku ini adalah yang berharga. Pergi ke depan dan membeli itu — kami tidak akan memanggil, anda dummy.

<4h>40. Berjangkit: Mengapa hal-Hal Menangkap

buku Ini dengan Jonah Berger menyediakan kuat yayasan untuk memahami bagaimana kandungan pergi virus-dan bagaimana untuk membuat idea-idea di media sosial yang begitu menarik, penonton anda tidak akan dapat membantu tetapi klik mereka.

Rahsia Kejayaan Media Sosial

Tidak kira berapa banyak sosial rangkaian anda keluar untuk master, atau berapa lama anda bekerja di bidang pemasaran, ada adalah salah satu rahasia yang akan memastikan kau berjaya: tidak Pernah berhenti belajar.

senarai Ini adalah besar-besaran, aku tahu, dan tidak ada cara untuk mengkonsumsi semua sumber-sumber ini pada minggu depan. Tetapi jika anda menetapkan diri untuk belajar setiap hari, setiap minggu dan setiap bulan, setiap tahun, anda akhirnya akan menjadi salah satu yang menulis buku-buku yang membantu orang lain belajar pemasaran sosial.

semuanya bermula dengan belajar.

10 Hal yang aku Pelajari Tentang Media Sosial:

  1. Sosial pemasaran memerlukan mendengar.
  2. Perbualan harus matlamat pemasaran sosial.
  3. Pasukan #Followback adalah buang-buang waktu.
  4. Sosial pemasaran tidak penyiaran, ia berkomunikasi.
  5. Pernah auto-pos kandungan anda untuk anda profil sosial.
  6. Pernah menyalin pesan yang sama kepada setiap profil sosial.
  7. Sosial pemasaran memerlukan masa. Ia membangun hubungan secara besar-besaran.
  8. Akan membantu. Tempoh.
  9. sokongan Sosial adalah lebih cepat daripada live chat, e-mel, atau panggilan telefon. Menerimanya.
  10. Anda tidak perlu berada di setiap rangkaian. Pergi ke mana anda pelanggan.

This content was originally published here.

Translate »