fbpx

9 Kuat eBay Tips dan Helah Kami Menggunakan untuk Menang eBay Pelanggan

eBay bertanya pembeli dalam banyak kumpulan fokus pertanyaan ini: “Yang faktor yang mempengaruhi keputusan anda untuk membeli sesuatu di eBay?”

jawaban Yang telah berubah sejak masa, seperti yang anda bayangkan, tapi percaya selalu berada di puncak daftar.

Dalam catatan ini, aku akan berkongsi eBay penemuan tentang bagaimana untuk mendapatkan kepercayaan, disertai dengan kami memiliki wawasan.

9 Percaya Isyarat Kita Digunakan untuk Menang eBay Pelanggan

9. Bermutu tinggi, gambar profesional

saya menulis tentang ini banyak – anda produk foto adalah hal pertama yang anda pembeli melihat. Tidak ada kesempatan kedua untuk kesan pertama. Jika anda photo kabur atau remang-remang – ia memberikan pembeli rasa tidak profesional penjual, dan mereka mungkin untuk menjauh dari seperti sebuah senarai sama sekali.

di Sini adalah item foto sampel dari dua penjual di eBay. Yang skor lebih tinggi pada kepercayaan, atau B?

Ia mungkin subjektif saya pendapat, tapi penjual menyampaikan – “aku teratur dan profesional” manakala B “aku malas, hanya ingin menghilangkan baju ini di eBay asap”.

Jadi itu tentang kualitas gambar, tapi kuantiti hal-hal yang baik

penyelidikan Yang dilakukan oleh orang menunjukkan bahawa menawarkan beberapa produk pandangan dan alternatif lain gambar yang membawa kepada 58% lebih jualan.

eBay sendiri statistik menunjukkan bahawa menambah hanya satu foto tambahan meningkatkan peluang yang dijual oleh 3%.

Bawa pulang: ia secara statistik membuktikan bahawa ia adalah baik untuk pameran item anda dalam semua kemuliaan, dari setiap sudut, dengan high quality gambar.

8. Menyeluruh senarai penerangan

eBay nasihat: “Jangan overcomplicate senarai anda. Pembeli telah mengaku animasi yang Pantas, yang besar miring font, atau senarai panjang apa yang boleh dan tidak boleh dilakukan untuk membeli dari anda, ternyata mereka. Ia menghantar amaran awal isyarat yang transaksi mungkin sukar.
Juga, mungkin kau kenal dengan ini, mengungkapkan semua kelemahan. Menyembunyikan mereka hanya mempunyai negatif memberi kesan riak dalam segi percaya, maklum balas dan mengulangi bisnis.

CrazyLister pengguna akan melihat bahawa template dalam aplikasi tidak pernah penuh sesak dengan bentuk visual, mereka tidak pernah termasuk animasi pantas atau yang lain unsur-unsur mengganggu. Tujuannya adalah untuk memperkenalkan pembeli untuk kelebihan / nilai anda membawa dengan barang anda dan perniagaan secepat mungkin. Kira-kira senarai anda perihal jadi mereka hanya punya informasi yang cukup untuk membuat pembeli membelinya dari anda.

Sebagai contoh – Jangan tambah imbasan manual untuk senarai anda penerangan kecuali mereka benar-benar perlu. Membuat senarai anda bersih, jelas dan menyeluruh. Ini akan menang anda percaya mata.

Selain itu, dengan eBay aktif kandungan ban terdapat banyak unsur-unsur yang tidak lagi diizinkan jadi anda akan harus mengeluarkan mereka dari senarai anda, apakah anda suka atau tidak.

#hubspot_embed_form_container{margin 30px 0;}.hubspot_embed_form{sempadan-radius 10px;kotak-saiz: sempadan-kotak;warna: #fff;}@media dan semua (max-lebar: 400px){.hubspot_embed_form{latar belakang: url(https://crazylister.com/wp-content/themes/Zephyr-child/makeup/img/hubspot_form_bg_mob.jpg) tidak-ulangi pusat;latar belakang-saiz: penutup;padding 10px;}}@media dan semua (min-lebar: 401px){.hubspot_embed_form{latar belakang: url(https://crazylister.com/wp-content/themes/Zephyr-child/makeup/img/hubspot_form_bg.jpg) tidak-ulangi pusat;latar belakang-saiz: penutup;padding 10px 20px;}}.hubspot_embed_form div.input{latar belakang: #fff!penting;warna: #000!penting;sempadan-radius: 6px;sempadan: tiada;}.hubspot_embed_form div.input input[jenis=e-mel]{kotak-bayang-bayang: tidak ada !penting;padding 0 10px 0 70px;sempadan: tidak ada !penting;warna: #000 !penting;}.hubspot_embed_form div.input input[jenis=e-mel]:-webkit-auto isi{latar belakang: #fff !penting;sempadan: tidak ada !penting;sempadan-radius: 6px;-webkit-kotak-bayang-bayang: 0 0 0 30px sisipan putih !penting;}.hubspot_embed_form input[jenis=mengemukakan]{latar belakang: #73b128 !penting;teks-mengubah: huruf besar;warna: #fff;latar belakang: tiada;sempadan-radius: 20px;paparan: meja;margin 10px auto;ruang-putih: biasa;garis-tinggi: 1.5 em;padding: 0.5 em 3em;}@media dan semua (max-lebar: 480px){.hubspot_embed_form input[jenis=mengemukakan]{padding: 0.5 em;}}.hubspot_embed_form .hs_email{kedudukan: relatif;bawah margin: 20px;paparan: meja, max-lebar: 600px;lebar: 100%;margin 0 auto 20px auto;}.hubspot_embed_form .hs_email > label{kedudukan: mutlak;kiri 10px;atas 23px;mengubah translateY(-50%);warna: #000;}.hubspot_embed_form .hs_email > label .hs-bentuk-diperlukan{warna merah;padding-kiri: 5px;}.hubspot_embed_form .line1{font-saiz: 26px;garis-tinggi: 1dalam;font-berat: 500;teks-menyelaraskan: pusat;}.hubspot_embed_form .baris 2{font-saiz: 20px;garis-tinggi: 1dalam;fungsi: 0.8;teks-menyelaraskan: pusat;}.hubspot_embed_form .line3{teks-menyelaraskan: pusat;font-saiz: 12px;fungsi: 0.8;garis-tinggi: 1dalam;}@media dan semua (max-lebar: 480px){.hubspot_embed_form .line1{font-saiz: 22px;}.hubspot_embed_form .baris 2{font-saiz: 16px;}}.hubspot_embed_form .hs-ralat-mesej{teks-menyelaraskan: pusat;font-saiz: 12px;fungsi: 0.8;margin 0;}.hubspot_embed_form .hs-ralat-mesej li{gaya senarai tiada;}.hubspot_embed_form .diserahkan-pesan{paparan: meja;margin 0 auto;}

Dari “Akaun Penggantungan” untuk “eBay anugerah”, kita berbagi segala-galanya dari kami perjalanan ke $100 ribu di jualan bulanan.

Kami belajar banyak dan begitu juga anda.

Dan jangan khawatir, kami benci spam juga! Kau boleh berhenti pada bila-bila masa.

7. Cepat Pengendalian

Menurut eBay statistik – 43% pembeli telah meninggalkan kereta mereka berdasarkan penghantaran kali.

Yang hampir setengah dari pembeli yang telah klik pada yang mulia “Beli sekarang” tapi kemudian meninggalkan mereka kereta kerana lama masa pengendalian dan/atau pengiriman yang lama.

Memilih dan membungkus sebagai cepat seperti yang anda bisa – ini adalah petunjuk yang kuat kepercayaan. Perniagaan yang profesional harus dapat untuk mengambil, pack dan mengirim barang-barang cepat. Bagi kebanyakan barang-barang, apa-apa tapi “hari yang sama untuk 1 hari” masa pengendalian dianggap sebagai “terlalu lama” dan tidak profesional.

Bahkan jika kau menjual unik barangan koleksi, pelanggan anda bersedia untuk menunggu tambahan beberapa hari, ia akan mengambil item untuk tiba dengan mel biasa, tapi dia akan mengharapkan anda untuk melakukan bagian anda secepat mungkin – menghantar pesanan anda dalam 24 jam akan memberikan anda sebuah rangsangan di percaya.

6. 11% peningkatan untuk jualan dengan cepat n’ penghantaran percuma

Menurut eBay – Senarai dengan Cepat ‘N Bebas logo menyebabkan sehingga 11% peningkatan dalam jualan.

eBay cepat dan bebas lencana

eBay: penghantaran Percuma dan penghantaran cepat sering pembelian akhir pertimbangan untuk pembeli.

Untuk meletakkan ini jualan-perkhidmatan yang memandu depan dan pusat, eBay memaparkan Cepat ‘N Bebas logo apabila:

Bonus – automatik 5 bintang-bintang untuk penghantaran:
Apabila Cepat ‘N Bebas logo muncul dan barang anda sampai sebelum atau pada hari terakhir anda dinyatakan masa pengendalian ditambah pembawa maksimum diterbitkan masa-frame, yang mana-mana lebih rendah pembeli rating untuk penghantaran masa secara automatik ditukar untuk 5 bintang-bintang.

Kita selalu menawarkan bebas penghantaran untuk tertentu negara kita senarai.

Sebagai contoh, ketika kita senarai di eBay Australia, kami menawarkan bebas penghantaran untuk Australia pelanggan. Ini membantu membangun kepercayaan dan meningkatkan kedudukan pada hasil pencarian.

5. Menawarkan mudah mengembalikan

kembali dasar sebagai percaya petunjuk

Pembeli tidak akan mempercayai seorang penjual yang menerima tidak kembali, tempoh. Banyak perkara boleh berlaku, pembeli ingin tahu mereka boleh mempercayai penjual untuk mengambil tanggung jawab dan menggantikan / mengisi kembali produk jika ada yang tidak beres.

eBay: “Tak ada yang suka kembali. Tidak pembeli. Bagaimanapun, banyak pembeli akan membeli barang yang sama dari yang lain penjual (dan membayar lebih sedikit) jika itu berarti mereka tidak akan terjebak dengan sesuatu yang tidak patut. Itulah mengapa ia tidak mengejutkan untuk belajar itu kembali dasar benar-benar hanya berfungsi untuk meningkatkan kredibilitasmu.”

strategi Kami sentiasa – Reputasi pertama. Kita akan keluar dari kulit kita untuk membuat pelanggan bahagia dan itu berarti menerima menyakitkan mengembalikan banyak kali. Ia benar-benar menyebalkan, tidak hanya kehilangan perintah, tetapi juga membuang-buang waktu uang dan tenaga pada mengatur kembali. Tetapi! Seberapa lama kita tinggal profesional dan ramah ketika menghadapi pelanggan, kami telah perlahan tapi pasti bangunan berkuasa dan reputasi. Lebih banyak dan lebih banyak pelanggan belajar bahwa mereka bisa mempercayai kita jika apa-apa yang salah dengan barang-barang mereka – anehnya cukup, itu benar-benar tidak yang biasa di antara penjual, dengan banyak yang terutamanya berpikir tentang semasa dolar, dan lebih bersedia untuk merosakkan reputasi mereka bukannya kehilangan uang tunai.

4. Penjual status

eBay: “Pembeli juga telah menunjukkan bahawa apabila mereka tertarik dengan cemerlang fotografi, jelas, cepat pengendalian kali, dan penghantaran percuma, mereka cenderung untuk memeriksa status penjual untuk percaya isyarat.”

peraturan jari yang ada lonjakan besar di percaya, ketika anda menyeberangi 100 maklum balas bar, ada sesuatu yang ajaib untuk 3 digit beberapa pelanggan yang bersaksi memihak kepada anda menjalankan perniagaan.

sepertinya Ada yang lebih besar meningkatkan dalam kepercayaan di antara 70 dan 100 maklum balas, daripada antara 700 dan 1000.

Ini adalah berita bagus bagi kita semua yang kecil dan sederhana penjual – mencapai 100 maklum balas dari pelanggan adalah mungkin untuk orang yang serius tentang mereka eBay perniagaan.

3. eBay halaman profil

“Profil halaman mengambil bernama eBayer dan membentuk ikatan manusia. Terbaik dari semua, itu nada mesra halaman membuat anda merasa bahawa anda adalah seorang rakan, dan orang-orang suka untuk membeli dari kawan-kawan!”

eBay adalah pasaran yang sangat kompetitif. Kami memutuskan awal bahawa kita akan memanfaatkan setiap kesempatan, walaupun kecil, ia mungkin kelihatan.

eBay telah “profil” bahagian di mana anda bisa mengatakan sesuatu tentang diri anda dan perniagaan anda. Sementara itu mungkin kelihatan seperti seorang yang tidak penting cara untuk meningkatkan kepercayaan dan jualan, ini adalah salah satu dari orang-orang hal-hal yang menambah – Ia akan mengambil masa 5 minit untuk mengatur ini, dan bahkan jika ia hanya membantu menukar satu atau dua lagi pelanggan satu bulan ia akan berbaloi. Jangan tinggalkan apa-apa di atas meja, menggunakan mana-mana mungkin kesempatan!

2. Berkomunikasi percaya

eBay: “Pelanggan pasti mempunyai soalan. Mereka juga mungkin bertanya tentang perkara-perkara yang anda telah dilindungi di deskripsi anda. Pertimbangkan ini satu peluang untuk mewujudkan peribadi hubungan baik dengan pelanggan potensi anda (tolong jangan menghalang mereka untuk bertanya soalan-soalan). Pembeli telah memberitahu kami bahwa kadang-kadang, terutama ketika membeli barang-barang mahal, mereka hanya ingin untuk mendapatkan rasa yang lebih baik bagi manusia di sisi lain dari komputer. Anda tidak bisa menyalahkan mereka. Pertimbangkan ini sebuah latihan kepercayaan.”

saya telah berbincang konsep ini di blog ini sebelum – anda harus berterima KASIH pelanggan yang mengganggu untuk melabur waktu dan tenaga untuk menghantar anda soalan. Mereka membantu anda mempelajari apa yang tidak jelas tentang anda senarai penerangan, dan ia adalah peluang yang besar bagi anda untuk menutup penjualan.

Kami telah menyedari bahawa setiap kali kita disampaikan dengan pelanggan yang berpotensi, hampir 50% masa – kita dapat membuat penjualan. Menyedari bahawa beberapa pelanggan yang hanya butuh sedikit komunikasi manusia untuk membuat kesepakatan, kita membuat dengan cepat menjawab pelanggan keutamaan. eBay pembeli tidak mengharapkan untuk mendapat jawapan dalam masa 15 minit pertanyaan mereka … … dan ketika mereka lakukan… ia perjanjian yang dilakukan kebanyakan kali!
Ini mungkin terdengar jelas tetapi ini benar-benar salah satu yang terbaik eBay tips saya boleh berfikir.

1. Jenama sebagai tanda kepercayaan

McDonald menyampaikan percaya dengan jenama konsisten

eBay: “tiada apa-Apa menunjukkan bahawa anda telah anda menjual bertindak bersama-sama lebih daripada projek yang padu jenama”

Apabila senarai anda melihat profesional dan konsisten jenama lihat & merasa di semua produk – ia menyampaikan percaya.

di Sini adalah ujian yang cepat bagi anda untuk lihat jika anda mendapatkan kepercayaan mata di sini

Mengatakan, seorang pelanggan yang membeli produk dari anda 2 minggu yang lalu sekarang mendarat di senarai anda, mencari produk yang lain – dia akan sedar bahawa anda adalah penjual yang sama dia telah dibeli dari sebelum dan siapa dia boleh percaya berdasarkan lihat & merasa listing anda?

Sebuah kata tentang badan amal

ebay untuk amal

Kita tidak punya banyak kejayaan dengan bangunan percaya melalui taktik ini, tapi aku telah mendengar tentang beberapa penjual dalam kategori tertentu yang dapat meningkatkan kepercayaan dan jualan menggunakan amal.

Menurut eBay: “Tidak mengherankan, pembeli telah mengaku bahwa mereka merasa baik tentang membeli satu perkara yang juga manfaat tujuan yang layak. Akibatnya, eBay untuk Amal ribbon yang mengiringi senarai anda, berfungsi sebagai satu lagi visual lencana percaya untuk pembeli. Semuanya tetapi kata “aku belas kasihan manusia.” Ternilai.”

eBay adalah salah satu dunia yang paling kompetitif pasar. Menyedari ini, kami memutuskan awal untuk menggunakan semua mungkin eBay tips dan cara untuk menang pelanggan.

Di atas senarai terdiri dari kedua-dua besar dan kecil kesan percaya isyarat, mencoba untuk termasuk seberapa banyak – tidak ada hal seperti itu sebagai “terlalu banyak kepercayaan”!

Translate »